26-02-2019

Centric Motion bij steeds meer gemeenten ingezet

Deel dit bericht

De HR-dienstverlening van Centric bewijst zich in de praktijk. Sinds het begin van dit jaar zijn ruim vijftig klanten live met de oplossing Motion. De gemeenten ondersteunen hun medewerkers in het hele proces van de employee journey, van recruitment en onboarding tot ontwikkeling en offboarding. Door ook de salarisadministratie uit handen te nemen, biedt Centric een totaaldienstverlening.

Op 7 januari werd, onder toeziend oog van 150 medewerkers en wethouder Jos Custers van de gemeente Eijsden-Margraten, het startsein gegeven. Dat de gemeente met de totaaldienstverlening van Centric op het gebied van HR aan de slag is gegaan, is het resultaat van een traject dat al in april 2018 werd ingezet. De gemeente heeft destijds vier verschillende partijen uitgenodigd om een aanbieding te doen voor HRM-dienstverlening bestaande uit een eHRM-oplossing en het overnemen van de salarisadministratie. Door met de nieuwste generatie eHRM te gaan werken en ook de salarisadministratie bij Centric te beleggen, geeft de gemeente invulling aan haar ambitie om de HR-dienstverlening voor de eigen medewerkers te professionaliseren.

Zo sluit deze aan op de toekomstvisie en het vernieuwde HRM-beleid en is de gemeente verzekerd van de continuïteit van de administratie. Projectleider e-HRM Miriam Schings bij gemeente Eijsden-Margraten: “We hebben in Centric een partij gevonden die goede service biedt, ons kan ondersteunen in het houden van de eigen regie en die actief meedenkt over onze toekomstplannen en ons vernieuwde HR-beleid.”

Gebruiksvriendelijkheid
Dat Motion op het gebied van gebruiksvriendelijkheid een grote stap vooruit biedt voor de organisatie, wordt ook door de gemeente Noordwijk bevestigd. De gemeente, die voortkomt uit de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout, is jarenlang Centric-klant. De gebruiksvriendelijkheid en de overzichtelijkheid van het systeem ervaren zij naar eigen zeggen dan ook vanaf het allereerste gebruik. Volgens Astrid van der Elst, salarisadministrateur bij gemeente Noordwijk, is Motion een heel grote verbetering vergeleken met de vorige eHRM-oplossing.”

Tags:

HRM, ICT, Overheid

Company:

Centric

Partners