28-02-2019

CoolProfs lanceert OutSystems traineeship ontwikkeld door YoungCapital

Deel dit bericht

CoolProfs is een samenwerking aangegaan met YoungCapital voor het trainen en werven van junior consultants. Eric ten Harkel, algemeen directeur van CoolProfs, en Maurice Peeters, Director Professionals & Academy bij YoungCapital, hebben onlangs hierover een contract gesloten.

Een speciaal aangesteld recruitmentteam van YoungCapital richt zich op het werven van mogelijke kandidaten met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. De focus ligt hierbij primair op analytisch vermogen, communicatievaardigheden en affiniteit met IT. Na een eerste sollicitatiefase bij YoungCapital – bestaande o.a. uit gesprekken over intrinsieke motivatie en een assessment –, worden de kandidaten aan CoolProfs voorgedragen voor sollicitatiegesprekken. Wanneer er een match is, kan de kandidaat deelnemen aan het OutSystems traineeship.

Dit traineeship heeft YoungCapital speciaal voor CoolProfs ontwikkeld om kandidaten klaar te stomen voor een carrière als OutSystems Developer. Het acht weken durende traineeship bevat een theoretisch en een praktijkgedeelte, waarbij naast het werken met OutSystems, ook de Agile/Scrum werkwijze aan bod komt. De trainees gaan aan de slag met een praktijkcasus waar ze een eindpresentatie over geven. Wanneer ze het traineeship succesvol hebben doorlopen, zijn ze in het bezit van een Scrum certificaat en hebben ze het officiële OutSystems Associate certificaat behaald. De kandidaten kunnen dan direct bij CoolProfs aan de slag. Het eerste traineeship gaat op 1 april van start met vijf trainees.

Partners