01-03-2019

Microsoft kondigt beschikbaarheid van Azure Lab Services aan

Deel dit bericht

Microsoft heeft de algemene beschikbaarheid van Azure Lab Services aangekondigd. Met Azure Lab Services is eenvoudig on-demand toegang tot vooraf geconfigureerde virtuele machines in te stellen en aan te  bieden voor trainingsdoeleinden, hackathons of hands-on laboratoria te runnen. Gebruikers gaan naar één locatie om al hun virtuele machines in meerdere labs te openen en vanaf daar verbinding te maken om te leren, te verkennen en te innoveren.

Sinds de preview-aankondiging hebben veel klanten de service gebruikt om lessen, trainingssessies, bootcamps, hands on labs en meer te geven. Volgens Microsoft zijn er drie belangrijke redenen waarom om Azure Lab Services te gebruiken:
- Automatisch beheer van Azure-infrastructuur en -schaal
Azure Lab Services is een beheerde service, wat betekent dat de provisioning en het beheer van de onderliggende infrastructuur van een lab automatisch door de service worden afgehandeld. Gebruikers kunnen zich concentreren op het voorbereiden van de juiste lab-ervaring. De service handelt de rest af en rolt de virtuele machines uit naar publiek.
- Simpele ervaring voor labgebruikers
Gebruikers die zijn uitgenodigd voor een lab krijgen onmiddellijk toegang tot de bronnen. Ze hoeven alleen in te loggen om de volledige lijst met virtuele machines te bekijken waartoe ze toegang hebben in meerdere labs. Ze kunnen op een enkele knop klikken om verbinding te maken met de virtuele machines en beginnen te werken. Gebruikers hebben geen Azure-abonnementen nodig om de service te gebruiken.
- Kostenoptimalisatie en tracking
Een budget is te beheersen door exact te bepalen hoeveel uren labgebruikers de virtuele machines kunnen gebruiken. Met planningen kunnen gebruikers de virtuele machines alleen tijdens aangewezen periodes gebruiken. Het gebruik van individuele gebruikers is bij te houden en met limieten te bepalen.

De prijsbepaling van Azure Lab Services GA gaat in op 1 mei 2019. Tot die tijd wordt gefactureerd op basis van de preview.

Meer informatie: Microsoft

Partners