07-03-2019

Progress introduceert OpenEdge 12

Deel dit bericht

Progress kondigt de nieuwe release van Progress OpenEdge aan. Progress OpenEdge is een applicatie-ontwikkelingsplatform dat wereldwijd door meer dan 1500 softwarebedrijven wordt gebruik als het platform om hun bedrijfsapplicaties mee te ontwikkelen en door meer dan 100.000 ondernemingen om de levering van bedrijfskritische applicaties te vereenvoudigen.

De 12.0 release, die per direct beschikbaar is, is ontwikkeld met het oog op snelheid en biedt tot 200 procent verbetering van de verwerkingscapaciteit van databases. Daarnaast biedt de release een ongeëvenaarde responsiviteit en schaalbaarheid. Als onderdeel van de strategie van Progress om bedrijven te helpen bij het versnellen van digitale innovatie, vormt OpenEdge 12 ook een basis voor applicatieontwikkeling met geavanceerde functionaliteit waardoor applicaties beschikbaar, flexibel en schaalbaar worden. Vereisten die nodig zijn om moderne applicaties te ondersteunen.

Met de release van het Progress OpenEdge 12-platform zet Progress haar missie voort om klanten en partners de tools en technologie te bieden die nodig zijn om concurrerend te blijven terwijl de vraag naar bedrijfsapplicaties toeneemt. “Wereldwijd werken veel bedrijven met bedrijfskritische applicaties die jaren geleden ontwikkeld zijn, en deze organisaties hebben moeite om continu applicatiefunctionaliteit te bieden die hen en hun klanten helpt om te voldoen aan de steeds hogere eisen die gesteld worden vanuit de organisatie”, stelt John Ainsworth, SVP Core Products bij Progress. “OpenEdge 12 is ontworpen om de behoeften van bedrijfskritische applicaties te ondersteunen, en is de best presterende, kwalitatief sterkste, veiligste en productiefste versie van OpenEdge.”

Prestaties en schaalbaarheid
Bedrijven worden geconfronteerd met een constant ontwikkelend databasemanagementlandschap, omdat de snelheid en het volume van databronnen zich vermenigvuldigt en de interactie tussen apparaten explodeert. Met de levering van multi-threading, server-side multi-table JOIN’s en verbeteringen in de vergrendelingstijd in OpenEdge 12, kunnen bedrijven niet alleen tot 200 procent meer verwerkingscapaciteit verwachten maar ook verbeteringen, zoals in de applicatieprestaties, de reductie van catastrofaal gegevensverlies bij uitval naar sub-tweede niveaus en een efficiëntere SQL-query oplossing.

Flexibele DevOps
OpenEdge 12 helpt organisaties om hun DevOps-team uit te bouwen tot een gestroomlijnde, flexibele eenheid. Nieuwe functies zijn onder andere de inzet van Docker-containerisatie voor de Progress Application Server (PAS) voor het OpenEdge platform, waarmee ontwikkelaars de efficiëntie van de implementatie kunnen verhogen, frequente updates en verbeteringen kunnen doorvoeren en hogere beschikbaarheid van applicaties kunnen behouden terwijl ze tegelijkertijd het resourcegebruik kunnen verbeteren. Toegang tot broncode-analysetools en verbeteringen aan de prestaties van de Profiler helpen om een robuustere, stabielere en consistentere codebase te produceren voor een eenvoudigere samenwerking bij het ontwikkelen van applicaties.

Voortdurende beschikbaarheid
Het is voor bedrijven wereldwijd noodzakelijk om ‘Always on’ te zijn. Naarmate meer bedrijven de beschikbaarheid van hun bedrijfskritische applicaties en gegevens willen uitbreiden, komen ze onder enorme druk te staan om de uptime van hun systemen te garanderen. Downtime, ook als het slechts een kwestie van minuten is, kan leiden tot hoge kosten voor de onderneming. Met nieuwe functies als Replication AI-bestandstreaming, instrumentatievrije prestatie profilering en PAS voor OpenEdge HealthScanner, kunnen bedrijven fouten sneller opsporen en oplossen, ongeplande onderbrekingen van hun applicaties minimaliseren en de uptime voor hun gebruikers maximaliseren.

Applicatiebeveiliging
Het voortdurend ontwikkelen van de applicatiebeveiliging is van cruciaal belang voor zowel de bescherming van het systeem tegen onbevoegde gebruikers alsook om te voldoen aan de wettelijke voorschriften zoals de GDPR. OpenEdge 12 bevat updates voor de nieuwste versie van Spring Security en OpenSSL om de beveiliging in PAS voor OpenEdge te versterken en veilige communicatie te faciliteren. Meer beveiligde bestandsrechten op verschillende hulpprogramma’s helpt ervoor te zorgen dat geautoriseerde gebruikers toegang hebben, en problemen met hoge prioriteit worden geïdentificeerd door interne beveiligingsscans en worden aangepakt voor een betere beveiliging van de infrastructuur.

Het Progress OpenEdge 12-platform is per direct beschikbaar.

Partners