18-03-2019

Forrester: Thinkwise heeft unieke focus op moderniseren core business-applicaties

Deel dit bericht

Thinkwise is dit jaar voor het eerst een van de dertien belangrijkste leveranciers van low-code platformen die geëvalueerd worden in The Forrester Wave: Low-Code Development Platforms For AD&D Professionals, Q1 2019. Het Nederlandse bedrijf is in het rapport als Contender ingedeeld, en wordt solide voor transactionele core business-applicaties met web user experiences genoemd.
 
Forrester publiceert al jaren rapporten over Low-Code Development Platforms For AD&D Professionals. Uit het nieuwe rapport van Q1 2019 blijkt dat 23 procent van de wereldwijde ontwikkelaars in 2018 met low-code platformen werkte. Nog 22 procent gaf aan binnen een jaar met low-code te willen beginnen. Uit deze sterke toename kun je concluderen dat de toekomst voor low-code ontwikkelplatformen er rooskleurig uitziet. Eén van de redenen daarvoor is dat bedrijven steeds sneller meer software willen opleveren, bijvoorbeeld om hun interne processen of hun dienstverlening aan klanten te verbeteren. En tegelijk blijkt ook dat de huidige leveranciers van low-code platformen veel oude beperkingen aan het wegnemen zijn, die de adoptie van low-code voorheen in de weg stonden.
 
Als Contender ingedeeld
In het onderzoek van Forrester worden de dertien belangrijkste leveranciers van low-code ontwikkelplatformen voor Application Delivery & Development (AD&D) professionals geëvalueerd op basis van achtentwintig criteria. Thinkwise is dit jaar voor het eerst in het onderzoek opgenomen, en wordt door Forrester als een Contender ingedeeld. Het bedrijf wordt verder als volgt getypeerd: “De focus van Thinkwise ligt op het inzetten van een low-code platform om applicaties te moderniseren voor financiën, voorraadbeheer, productie en andere ‘core’ bedrijfssystemen. Referentieklanten bevestigen de waarde van het platform voor deze gebruiksscenario’s.”
 
Forrester noemt Thinkwise verder “een solide platform voor transactionele ‘core’ business-applicaties met webgebaseerde gebruikersomgevingen.” Vergeleken met de Leaders in het onderzoek gelooft Thinkwise dat haar partnernetwerk nog moet groeien. Daarnaast zit de organisatie midden in zijn eigen transformatie van een dienstverlenend bedrijf naar een productgeoriënteerde organisatie.

Partners