20-03-2019

Sanquin verlengt IT-outsourcingcontract met Centric

Deel dit bericht

Sanquin Bloedvoorziening heeft de overeenkomst met Centric voor IT-outsourcing onlangs met drie jaar verlengd.

Centric beheert sinds 2014 voor Sanquin de omgeving van de kantoorautomatisering en het technisch beheer van de applicatieomgeving, en verzorgt het werkplekbeheer op locatie. Nu komt daar ook de IT-infrastructuur voor het datacenter bij. Voorheen was dit belegd bij Centric’s onderaannemer BT Nederland B.V., die overigens een gedeelte van de dienstverlening aan Sanquin blijft voortzetten, maar om adequaat te kunnen reageren op toekomstige ontwikkelingen in de bloedvoorziening en transfusiegeneeskunde is standaardisatie en ketenregie noodzakelijk voor meer efficiëntie en lagere kosten.

Inspelen op veranderingen
Door de verlenging van het outsourcingscontract voor de volledige IT-infrastructuur met één partner, is de ketenregie duidelijker en kan Sanquin beter inspelen op veranderingen en zich nog meer richten op haar primaire taken: het leveren van levensreddende producten en zich richten op behoeftes in de zorg door wetenschappelijk onderzoek en het vinden van nieuwe oplossingen voor medische problemen op het gebied van transfusiegeneeskunde, hematologie en immunologie.

Kwaliteit en continuïteit onder één dak
De standaard services van Centric zorgen voor lagere kosten en zijn flexibeler in te zetten dan een maatwerkinrichting. Sanquin verwerkt per jaar meer dan 900.000 donaties en beheert veel gevoelige patiënt- en donorinformatie. De organisatie stelt dan ook hoge eisen aan de backoffice-infrastructuur en datacenterfaciliteiten.

Tags:

ICT, Outsourcing, ITSM

Company:

Centric

Partners