20-03-2019

Progress doet vijf voorspellingen over high productivity platformen voor 2019

Deel dit bericht

Progress heeft de vijf belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van high productivity platformen voor 2019 op een rij gezet.

Het tekort aan ontwikkelaars is al groot en naar verwachting loopt dit tekort de komende jaren verder op. Bedrijven die behoefte hebben aan ontwikkelaars moeten dus op zoek naar een oplossing voor deze uitdaging. High productivity platformen bieden hierin een mogelijke oplossing. Niet alleen zijn deze platformen in staat om de productiviteit van ontwikkelaars te verhogen, ze gaan ook van invloed zijn op de manier waarop organisaties omgaan met een groeiende werkdruk op het gebied van app-ontwikkeling.

Naast dat de interesse in high productivity platformen hierdoor zal toenemen, wordt 2019 ook het jaar waarin de developer community anders gaat leren kijken naar low-code. Progress ziet de volgende vijf belangrijke ontwikkelingen op het gebied van high productivity platformen voor 2019:

1. De volgende generatie High Productivity Platformen neemt het over
In 2019 gaan we zien dat leveranciers hun traditionele low-code platformen proberen te moderniseren om de concurrentie aan te gaan met high productivity platformen. Echter zullen moderne high productivity platformen, ontworpen voor cloud-native gebruik en voorzien van ondersteuning voor serverless computing en microservices, deze strijd winnen. De combinatie van serverless en low-code stelt organisaties namelijk in staat om te voldoen aan de verwachtingen van de moderne consumenten op het gebied van een multichannel ervaring. High productivity platformen bieden namelijk de mogelijkheid om met de inzet van huidige JavaScript-ontwikkelaars een eenduidige ervaring te bieden over alle verschillende touchpoints.

2. Geautomatiseerde machine learning wordt in de dagelijkse app-development lifecycle geïntegreerd
De mogelijkheden van high productivity zullen worden uitgebreid buiten de traditionele applicatieontwikkeling lifecyle met ondersteuning voor een geautomatiseerde data science lifecycle. Het platform neemt hierin niet alleen het werk dat nodig is om de data voor te bereiden voor zijn rekening, maar ontlast ook op het gebied van feature-engineering, het samenstellen van modellen, productimplementatie en het beheer van productiemodellen. Predictive resultaten zullen de applicatie-ervaring versterken met intelligentie. Daarnaast elimineren predictive resultaten routinematige gebruikersactiviteiten terwijl ze inzicht bieden in de momenten waarop menselijke tussenkomst wel vereist is.

3. DesignOps maken de samenwerking met ontwerpers eenvoudig
DesignOps wordt naast DevOps een uitstekende mogelijkheid binnen high productivity app-ontwikkelingsplatformen. Dit stelt ontwerpers in staat om hun favoriete tools zoals Sketch, UXPin of Adobe tools te gebruiken. In combinatie met een DesigntoCode-aanpak zorgt dit voor een gestroomlijnd proces tussen ontwerp en ontwikkeling. Ook biedt het mogelijkheden om de samenwerking tussen ontwerpers, ontwikkelaars en data scientists te ondersteunen.

4. Een cloud-native en microservices benadering helpt om legacysystemen te moderniseren
Organisaties gaan cloud-native high productivity platformen met ondersteuning voor microservices en serverless gebruiken. Deze platformen dienen als basis voor een doorlopende migratie van hun legacy-systemen. Verschillende architectuurpatronen kunnen worden ingezet om de app-workloads naar de cloud te verplaatsen, zonder dat daarbij alle databronnen of gerelateerde systemen verplaatst hoeven te worden. Organisaties kunnen hierdoor stapsgewijs de meest kritische en meest gebruikte onderdelen van hun monolithische codebase hergebruiken en beschikbaar stellen als moderne applicatiediensten.

5. Een op JavaScript gebaseerde aanpak minimaliseert de workload bij applicatieontwikkeling
Om applicaties te ontwikkelen die voldoen aan de verwachtingen van consumenten gaan high productivity applicatieontwikkelplatformen afscheid nemen van technologieën zoals Cordova/PhoneGap-technologieën. Zij zullen een volledig JavaScript-benadering toepassen die ondersteuning biedt voor het leveren van responsieve web-, PWA- en native iOS en Android applicaties. De platformen kunnen deze ondersteuning aanvullen met AI-gestuurde chatbots en daarnaast AR en VR toegankelijker maken.

Partners