28-03-2019

OutSystems en Boncode lanceren code-analysedienst

Deel dit bericht

OutSystems start een samenwerking met Boncode, leverancier van software-analysediensten. De samenwerking biedt OutSystems-klanten een hulpbron om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde applicaties optimaal worden geïmplementeerd voor onderhoud, betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging. De nieuwe service voldoet aan de strikte normen van ISO 25010.

Agile ontwikkeling stelt organisaties in staat om snel applicaties te bouwen en technologieën te implementeren, maar er zijn ook risico’s. Die liggen vooral in het vinden van de balans tussen kwaliteit en snelheid bij het updaten van software en het toevoegen van nieuwe functionaliteitslagen. Onderzoekers schatten dat nieuwe bedrijfsapplicaties voor minstens 1 miljoen dollar aan zogenoemde 'technical debt' bevatten. Dit zijn de impliciete kosten van extra werk om fouten te herstellen die zijn ontstaan door foutieve agile processen.

De samenwerking van Boncode en OutSystems helpt organisaties om snel applicaties te bouwen waarbij technical debt wordt geminimaliseerd en hoge kwaliteit wordt behouden. Deze analysedienst maakt het mogelijk om de toekomstbestendigheid van OutSystems-oplossingen te beoordelen en continu te controleren of applicaties correct en optimaal zijn ontwikkeld. Het resultaat is dat de risico's transparant en beheersbaar zijn. Binnen de analyse is er speciale aandacht voor de architectuur. De tool waarschuwt voor schendingen van het OutSystems 4 Layer Canvas-model.

Company:

OutSystems

Partners