15-04-2019

5.000 professionals komen samen op low-code event Mendix World

Deel dit bericht

Mendix, onderdeel van Siemens en aanbieder in low-code, trapt vandaag Mendix World af in Ahoy Rotterdam. Bijna 5.000 professionals van 1.100 organisaties uit dertig landen komen de komende drie dagen samen om te zien en ervaren hoe low-code een einde maakt aan de traditionele wereld van software- en applicatie-ontwikkeling en bovendien innovatie en digitalisering in iedere organisatie versnelt.   

Het grootste event volgens Mendix dat ooit is gewijd aan low-code technologie, inspireert verschillende professionals om applicatie- en software-ontwikkeling te omarmen en daarmee hun organisatie opnieuw uit te vinden en klanten beter te bedienen. Bovendien kunnen zij tijdens het event kennismaken met de volgende generatie van het Mendix low-code ontwikkelplatform.

Vandaag vindt de partnerdag plaats waar de resultaten van meer dan 150 partners en 36 sponsoren worden gevierd. Hier is ook een speciale awardceremonie waar de beste Mendix low-code projecten worden bekroond in verschillende categorieën zoals Most Innovative Solution, Delivery Excellence, Research & Development, Enablement, Fast Track en Partner of the Year. Onder de sponsors van Mendix World bevinden zich onder meer Siemens, SAP en Accenture.

Daarnaast kunnen aanwezigen tijdens Mendix World 2019 de volgende zaken verwachten:
• Verschillende aankondigingen over verbeteringen van het•Mendix low-code platform die bijdragen aan digitale innovatie binnen organisaties.  
• Keynotes door Mendix CEO, Derek Roos, auteur en digital futurist, Andreas Ekström en de bekende explorer, Bear Grylls.
• Learning tracks gericht op strategische technologietrends.
• Panels waarbij klanten innovatieve case studies en best practices presenteren.
• Toegang tot hands-on Mendix platform training, certificering en demos.
• De MxHacks 24-uur low-code hackathon.  
• De eerste Impact Awards die de successen die klanten hebben gerealiseerd met low-code bekronen.   

Hierdoor is het risico aanwezig dat organisaties wederom verzanden in een traditionele IT-aanpak met voortdurend testen, monitoren en het inrichten van securityprocessen, waardoor het concurrentievoordeel en de snelheid van werken onder druk komen te staan. Met de introductie van SMART Digital Factory lost Mansystems deze problemen op.

Continuïteit
De SMART Digital Factory omvat een aantal onderdelen: het beschrijven van het proces van digitale executie, de benodigde rollen en verantwoordelijkheden voor business & IT alignment, de te volgen processen, de noodzakelijke automatisering en tools die daarbij horen, de best practices en de juiste manier van opleiden. Alle onderdelen zijn specifiek gecreëerd voor het Mendix-platform waardoor je de robuustheid van het IT-proces borgt, maar niet de snelheid van low-code development verliest.

Bij organisaties die een eigen Mendix Competence Center starten, rolt Mansystems ook de SMART Digital Factory uit. Binnen de organisatie ontstaat zo meer kennis en kunde en zo waarborgen ze de continuïteit van het uitrollen hun digitale executie.

Platinum sponsors van Mendix World 2019 zijn onder meer AuraQ, Axians, Bizzomate, Capgemini, Conclusion, DutchM, EGALiT, Finaps, First Consulting, FlowFabric, Incentro, ITvisors, Magnus, Mansystems, Nokavision Software, Ordina Digital Services, Rond, TimeSeries en WebFlight.
Gold sponsors van Mendix World 2019 zijn onder andere 21south, Appronto, Avaya, Avertra, BPM Company, CAPE Groep, EPI-USE, Intonovi, MxBlue, Objectivity, Omnix, Red Hat en Trainee Factory.

Partners