25-04-2019

FunctieWijzer introduceert HR-software op basis van Thinkwise platform

Deel dit bericht

FunctieWijzer, een startup in HR-software, kiest voor het low-code platform van Thinkwise om een innovatieve cloud-based HR-oplossing te realiseren. Met de oplossing van FunctieWijzer kunnen (MKB) organisaties tegen minimale kosten de functiewegingen, inrichting van het salarisgebouw en beoordelingen van hun medewerkers op een transparante en eenvoudige manier regelen. Dit gebeurt snel en eenvoudig vanuit een gebruiksvriendelijke web-omgeving.

Voor veel organisaties is het inrichten van een salarishuis, het wegen van functies en het bepalen van een beloningsstructuur een grote uitdaging. Advies inwinnen hierover is een kostbare aangelegenheid, en veel bedrijven geven hun geld liever aan andere zaken uit. De vraag blijft echter bestaan, omdat werknemers, vakbonden en medezeggenschapsorganen naar transparantie en objectiviteit streven. De oprichters van FunctieWijzer, Guido Hupjé en Patrick Groenendal, die samen 50 jaar HR-ervaring hebben, besloten daarom een toegankelijke en prima betaalbare oplossing te ontwikkelen om organisaties hierbij te helpen.

Tijd voor verandering
Bestaande HR-oplossingen voor het wegen van functies en het beoordelen en belonen van medewerkers zijn vaak duur en een soort ‘black box’. Doordat ze weinig tot geen inzicht bieden in de manier waarop ze tot bepaalde resultaten komen, worden de uitkomsten hiervan vaak als ondoorzichtig en demotiverend ervaren binnen organisaties. Het team van FunctieWijzer ontwikkelde het concept voor haar unieke tools en slimme algoritmes in Microsoft Excel, die de basis vormden voor hun vernieuwende en transparante oplossing.

Met behulp van het Thinkwise Platform werd binnen een maand tijd de basis omgezet naar een moderne webapplicatie in de cloud en werden de verschillende diensten van FunctieWijzer online beschikbaar gesteld voor haar klanten. Het resulterende prototype gaf FunctieWijzer de gelegenheid om feedback te verzamelen uit de markt en de diensten verder te ontwikkelen en te verbeteren. Door de flexibiliteit en snelheid die het Thinkwise platform biedt, konden aanpassingen en nieuwe functionaliteit vervolgens razendsnel in de cloud-based applicatie verwerkt worden.
 
Toekomstbestendig
Door voor het Thinkwise Platform te kiezen, beschikt FunctieWijzer over een flexibele omgeving waarmee het haar dienstverlening als cloudoplossing op de markt kan brengen. De uitgebreide mogelijkheden voor rollen- en rechtenbeheer in het platform zorgen er voor dat HR-professionals op een veilige manier met persoonsgegevens werken. Daarnaast biedt Thinkwise de garantie dat de applicatie altijd technologisch up-to-date blijft, zodat deze zonder moeite meegaat in updates van de grootste browsers van dit moment. Hiermee is FunctieWijzer volledig ontzorgd op het gebied van technologische veroudering van hun software.

Partners