26-04-2019

Databricks doneert Delta Lake aan open source community

Deel dit bericht

Databricks heeft tijdens de Spark + AI Summit in San Francisco aangekondigd dat het de code achter Databricks Delta als open source aanbiedt. Delta is een op Apache Spark gebaseerd product dat is ontworpen om data net en schoon te houden terwijl het vanuit bronnen naar een cloudgebaseerde analyseomgeving stroomt. Delta Lake, zoals het nieuwe aanbod wordt genoemd, zal vrij beschikbaar zijn onder een Apache 2.0-licentie.

Databricks heeft Delta geïntroduceerd in 2017 om orde te scheppen in de datamanagementkwesties van haar cloudklanten. Databricks Delta is aanvankelijk gepositioneerd als hybride oplossing die elementen van data lakes, MPP-stijl datawarehouses en streaming analytics combineerde als een managed data oplossing.

De cloudservice die eerder gekoppeld was aan Databricks Unified Analytics Platform, wordt een open source softwareproduct/project dat iedereen kan uitvoeren, zelfs organisaties die moeite hebben om grote gegevenssets te beheren die zijn opgeslagen in on-premise of cloudgebaseerde Hadoop en Spark-clusters.

Meer informatie: Delta Lake

Partners