07-05-2019

Gemeente Zuidplas als eerste live met koppeling LV BAG 2.0

Deel dit bericht

Gemeente Zuidplas is de eerste gemeente die met Key2BAG van Centric een verbinding heeft naar de Landelijke Voorziening Basisregistratie Adressen en Gebouwen 2.0 (LV BAG 2.0). Hiermee heeft de gemeente het stappenplan afgerond en kan zij werken conform BAG 2.0.

Met de wet BAG, die op 1 juli 2018 definitief is ingegaan, is de manier waarop BAG-bronhouders gegevens aanleveren aan de LV BAG gewijzigd. Betrokken partijen, gemeenten, het Kadaster en softwareleveranciers hebben een overgangsperiode gekregen om aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Een belangrijke stap hierin is het aanleveren van informatie aan de LV BAG 2.0 conform de nieuwe specificaties. Alle gemeenten moeten hieraan voldoen op 1 januari 2020.

Na wat tegenslagen bij het Kadaster is het sinds 3 mei 2019 mogelijk voor gemeenten om berichten te versturen naar de LV BAG 2.0. BAG-bronhouders kunnen nu de laatste stap zetten van het stappenplan van het Kadaster voor implementatie van de wet BAG, als hun softwareleverancier de Conformiteitstoets LV BAG heeft afgerond. Gemeente Zuidplas is de eerste gemeente die live is met de verbinding.

Tags:

ICT, Overheid

Company:

Centric

Partners