09-05-2019

Microsoft presenteert cloudtoepassingen en developer tools op Microsoft Build 2019

Deel dit bericht

Tijdens de jaarlijkse developerconferentie Microsoft Build heeft Microsoft een aantal nieuwe technologieën gepresenteerd om slimme en productieve toepassingen mee te ontwikkelen. De aankondigingen tijdens Build hebben over het algemeen betrekking tot nieuwe diensten rond productiviteit en samenwerking binnen diverse apps en op het web. Daarnaast zijn ook nieuwe AI-mogelijkheden binnen Microsoft 365 aangekondigd om de veranderende manieren van werken te adresseren.

Microsoft maakt verder bekend dat ook nieuwe open source technologieën en developer tools voor Azure en Windows beschikbaar komen. Daarnaast zijn er aankondigingen rond Microsofts cloudplatformen die faciliteren in infrastructuur, data, AI, Mixed Reality, productiviteit en samenwerking, zakelijke toepassingen en gaming.

In zijn openingstoespraak lichtte CEO Satya Nadella de visie van Microsoft toe en sprak hij over de kansen voor de developers-community binnen Microsoft Azure, Microsoft Dynamics 365 and Power Platform, Microsoft 365 en Microsoft Gaming. “Nu computertechnologie steeds meer onderdeel wordt van elk aspect va ons leven, definiëren de keuzes die developers maken de wereld waarin we leven. Microsoft is toegewijd om developers betrouwbare tools en platformen te bieden binnen elke laag van moderne technologie, waarmee ze magische ervaringen kunnen bouwen die nieuwe kansen voor iedereen bieden,” zegt Nadella.   

Een samenvatting van enkele aankondigingen:
Microsoft 365: de wereldwijde productiviteitscloud
• Microsoft Graph data connect: biedt nieuwe mogelijkheden voor developers om verder te bouwen op Microsoft Graph.
• Fluid Framework: een nieuw web-based platform en componentized documentenmodel voor gedeelde interactieve ervaringen. Hiermee krijgen teams nieuwe manieren om samen te creëren.
• Nieuwe functionaliteiten Microsoft Edge op Chromium OS, waaronder IE mode waarmee Internet Explorer direct in een Edge-tab geïntegreerd wordt. Privacy Tools die meer opties bieden voor veiliger gebruik van de browser en Collections waarmee je als gebruiker de overvloed aan online informatie tegengaat.
• Microsoft presenteerde zijn visie op de toekomst van Intelligent Agents met de focus op krachtige conversationele interfaces op basis van data en machine learning.

Nieuwe open source technologieën en developer tools
• Azure Kubernetes Service (AKS) is een van de snelst groeiende diensten in Azure.
• Kubernetes Event-driven Autoscaling (KEDA) is een open source component dat de deployment van serverless event-driven containers op Kubernetes ondersteunt en is in samenwerking met Red Hat ontwikkeld. KEDA is nu beschikbaar in public preview.
• Azure Policy voor AKS past at-scale enforcements toe and helpt AKS-clusters veilig te houden op een gecentraliseerde en consistente manier.
• Quantum biedt een nieuwe wereld voor developers. Microsoft heeft Q# ontworpen voor quantum programming, een toegankelijke, high-level programmeertaal met een native-type systeem voor qubits, operators en andere abstracties.
• Developers zijn veel tijd kwijt aan het switchen tussen applicaties, diensten en tools. Om dit te stroomlijnen brengt Microsoft ’s werelds meest gebruikte enterprise identity system Azure Active Directory (Azure AD) naar GitHub.
• De nieuwe Hyperscale (Citus) optie in Azure Database voor PostgreSQL vergezelt Azure SQL Database Hyperscale om developers in staat te stellen om zeer schaalbare, low-latency applicaties te ontwikkelen door gebruik te maken van hun huidige skills.

Beveiliging verifieerbaarheid voor verkiezingen
Microsoft gelooft dat technologie een doorslaggevende rol kan spelen in het beveiligen van verkiezingen en dat technologiebedrijven een verantwoordelijkheid hebben om dit te ondersteunen. Daarom presenteert Microsoft onder andere de dienst ElectionGuard. Deze open source software development kit (SDK) is ontwikkeld in samenwerking met Galois. De SDK biedt mogelijkheden tot beveiliging en publiekelijk verifieerbaarheid voor verkiezingen. Daarnaast zijn er richtlijnen en tools om beter toegankelijke kiessystemen te ontwikkelen.

Partners