13-05-2019

Progress Unite UX slaat brug tussen design en development

Deel dit bericht

Progress, leverancier van applicatie-ontwikkeling en digitale belevingstechnologieën, kondigt de preview van Progress Unite UX aan. Unite UX is een oplossing voor het samenbrengen van design en development door de integratie met bestaande ontwerptools voor het snel en automatisch vertalen van het ontwerp naar pixel-nauwkeurige front-end code.

De UX-ontwerper is een essentieel onderdeel van elk modern applicatie-ontwikkelingsteam en moet nauw samenwerken met ontwikkelaars. Designers en ontwikkelaars gebruiken echter verschillende tools wat uitdagingen creëert in deze samenwerking. De output van design varieert van screenshots tot snippets die ontwikkelaars vervolgens moeten vertalen naar werkende codes. Dit resulteert vaak in een trage time-to-market, met veel correctierondes over en weer tussen designers en ontwikkelaars, waarbij het resultaat vaak een UX is die niet overeenkomt met het beoogde ontwerp.

Progress Unite UX versnelt de productiviteit van het team en levert een UX met een innovatie round-trip workflow tussen designers en ontwikkelaars. Progress introduceert hiervoor de term 'DesignOps'.Het combineert plug-ins en bibliotheken met populaire ontwerptools en creëert richtlijnen voor designers. Ontwerpbestanden worden geëxporteerd naar een ‘MetaBridge’ bestandsstructuur die vervolgens wordt geopend in Unite UX Studio, die de MetaBridge vertaalt naar Angular of React frond-end code. Unite UX is ontwikkeld om code te genereren voor een verscheidenheid aan populaire frameworks. In de toekomst worden hier nog extra frameworks aan toegevoegd.

Met Progress Unite UX kunnen designers:
• Bestaande designtools gebruiken: Werk met de ontwerptool van jouw keuze, of het nu Sketch, Adobe XD of iets anders is, Unite UX breidt deze tools uit met Progress Kendo UI designbibliotheken en een uitbreidbare wizard voor aangepaste componenten. Hierdoor heb je de vrijheid om met vertrouwen te ontwerpen.
• Samenwerken: Met de round-trip mogelijkheden van Unite UX wordt het mogelijk designs naar teamleden te sturen. Eventuele wijzigingen voorgesteld door ontwikkelaars kunnen vervolgens weer in de ontwerptool worden opgenomen. Hierdoor worden de uitdagingen op het gebied van versiebeheer tot een minimum beperkt, de consistentie in het ontwerp en de ontwikkeling gewaarborgd en de dure en tijdrovende beoordelingsprocessen verkort.
• Pixel-nauwkeurige designs omzetten in code: Zet ontworpen schermen direct om in volledig functionele, pixel-nauwkeurige webapplicaties. Voeg data toe, stel snel eigenschappen voor componenten in, pas de lay-out aan en kies je beoogde output framework.
• Kiezen uit elk willekeurig framework: Kies tussen diverse output frameworks met initiële ondersteuning voor Angular, React en in de toekomst ook frameworks als Vue.JS en Blazor.
• Uitbreiden in code: Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om de front-end en bedrijfslogica volledig aan te passen aan de exacte behoeften van het bedrijf.

Design en development samenbrengen
“Op dit moment spreken design, ontwikkeling en zakelijke belanghebbenden allemaal een andere taal in gefragmenteerde toolsets. Deze versnippering leidt tot langzame en inefficiënte herhalingen en processen, wat uiteindelijk resulteert in een verschil tussen wat er wordt ontworpen en wat er wordt ontwikkeld”, zegt Faris Sweis, SVP & General Manager Developer Tooling Business bij Progress. “Met Progress Unite UX komt er een einde aan al deze misverstanden. Onze technologie doorbreekt technologische barrières en stimuleert efficiëntie en effectiviteit. Het is de eerste tool die beschikbaar is om design en development echt samen te brengen tot een samenhangend synergetisch team, dat de output oplevert waar iedereen trots op is.”

Kijk voor meer informatie of voor aanmelding voor de preview op: www.progress.com/unite-ux.

Partners