16-05-2019

Code-editor CodeSandbox haalt ruim twee miljoen euro financiering op

Deel dit bericht

De Nederlandse startup CodeSandbox stelt gebruikers in staat eenvoudig code online te bewerken, zonder zich zorgen te hoeven maken over installatie van de tools die bij het werk horen. Onlangs heeft CodeSandbox 2,14 miljoen euro aan financiering veilig gesteld.

Een van de grootste problemen voor iemand die codeert voor de kost of gewoon programma's wil maken is het opzetten van de codeeromgeving. Coders moeten meestal een aantal programma's downloaden, zoals speciale teksteditors en sandbox-omgevingen of frameworks om de code uit te voeren die ze zullen schrijven. CodeSandbox is opgezet ​​vanuit de noodzaak om een ​​omgeving te bieden waarin programmeurs eenvoudig kunnen werken zonder te veel tijd te verspillen aan het verzamelen en instellen van de tools voor codering. De dienst is ontstaan ​​als een nevenproject en de startup is in 2017 opgericht door Ives van Hoorne en Bas Buursma.

Sinds de oprichting is de startup geëvolueerd om naast de kernfunctionaliteit van online codebewerking meerdere nieuwe functies te leveren. Men kan web-apps maken via de service, zoeken in meerdere sandboxes op het platform, een sandbox insluiten, code rechtstreeks uit Github halen en een voltooid project delen met een enkele klik. Kort na de lancering is CodeSandbox snel gegroeid met naar schatting meer dan een miljoen bezoekers per maand.

Ives van Hoorne zegt dat de service een plek moet zijn waar mensen naartoe gaan om te delen, samen te werken en te leren. Om dit mogelijk te maken hebben is besloten om geld op te halen bij een groep gelijkgestemde mensen. CodeSandbox heeft 2,14 miljoen euro financiering opgehaald in een eerste ronde, die werd geleid door Kleiner Perkins, een Amerikaans durfkapitaalbedrijf dat is gespecialiseerd in investeringen in startups. Met de nieuwe financiering wil CodeSandbox trouw blijven aan de kernwaarde van het leveren van nieuwe en verbeterde functies terwijl de leercurve wordt verlaagd.

Meer informatie: CodeSandbox

Company:

CodeSandbox

Partners