21-05-2019

Scandinavische DevOps-specialisten vergroten slagkracht

Deel dit bericht

De Finse DevOps specialist met een vestiging in Amsterdam Eficode heeft het Deense Praqma overgenomen. Praqma is eveneens een in DevOps gespecialiseerd adviesbureau met kantoren in Denemarken, Zweden en Noorwegen.

Met deze transactie voegt Eficode Noorwegen toe aan het portfolio. Voor Praqma komen er zelfs drie landen bij: Finland, Nederland en Duitsland. Eficode en Praqma zijn nu actief met kantoren in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Nederland en Duitsland. Met de krachtenbundeling komen twee Scandinavische ondernemingen samen die DevOps in Europa verder op de kaart willen zetten. De gezamenlijke missie van de 300 DevOps specialisten richt zich op verandering van de softwaresector.

Met hun DevOps expertise hebben Praqma en Eficode ook een vergelijkbare bedrijfscultuur. Beide organisaties hechten veel waarde aan onafhankelijk denken, vrijheid in de manier van werken, het delen van ideeën en eerlijkheid. Die waarden staan niet alleen centraal in DevOps: het zijn ook typisch Scandinavische waarden.
"Bij het oprichten van Praqma, wilden we een bedrijf opbouwen dat een verschil zou maken in de softwarewereld. Nu Eficode en Praqma de krachten bundelen, kunnen we samen een nog grotere impact hebben. Ik kijk echt uit naar dit nieuwe avontuur," zegt Leif Sørensen, CEO van Praqma.
“We hebben onszelf altijd Scandinavisch genoemd, maar om eerlijk te zijn, er ontbrak een land: Noorwegen. Met deze transactie kunnen we bij Eficode eindelijk zeggen dat we echt Scandinavisch zijn. Eficode wordt versterkt met bijna 50 experts en dat is goed nieuws voor al onze klanten in Europa," vult Heikki Hämäläinen, Head of DevOps van Eficode, aan.

Harmonieus samenwerken
DevOps is een softwaremethodologie die nog een stap verder gaat dan Agile door een cultuur te creëren waarin ontwikkelaars en operationele IT-teams harmonieus kunnen samenwerken. Wil men DevOps inzetten bij de automatisering van repetitieve processen, dan is een cultuurverandering noodzakelijk om de methodiek helemaal tot zijn recht te laten komen. Ook virtualisering en cloud computing zijn essentiële onderdelen van DevOps.
Volgens Hämäläinen verandert DevOps de wereld van softwareontwikkeling als het gaat om de snelheid en doelmatigheid van het bouwen en implementeren van systemen. “Ook de kwaliteit en de veiligheid van de ontwikkelde softwarecode wordt aanzienlijk beter. Door een bundeling van kennis en ervaring halen we nog meer uit het potentieel van DevOps en kunnen we meer Europese ondernemingen helpen bij het efficiënter maken van hun software".

Internationale visie
Eficode kreeg in het voorjaar van 2018 een investering van zes miljoen euro van het investeringsfonds Bocap om zijn DevOps-activiteiten te internationaliseren.
“Vorig jaar hebben we in Europa twee Eficode-kantoren geopend: één in Amsterdam en één in München. Het samengaan van Eficode en Praqma is een grote stap voor de softwareontwikkelingssector in Europa," zegt Risto Virkkala, CEO van Eficode. De investering van Bocap heeft ook tot R&D-ontwikkelingen geleid in de geautomatiseerde softwareproductielijn Eficode ROOT. Dit product wordt gebruikt door softwareontwikkelaars bij ondernemingen zoals de OP Bank in Finland. Het onderzoek en de ontwikkeling zijn er voornamelijk op gericht Eficode ROOT-klanten een beter inzicht in hun softwareproductieproces te geven met behulp van onder meer real-time statistieken, een trend in de sector.

Eficode is een DevOps-, software-, automatiserings- en designfirma met kantoren in Nederland, Finland, Zweden, Denemarken en Duitsland. Eficode bouwt samen met 250 experts aan de toekomst van softwareontwikkeling en digitale diensten.
Praqma is een IT-adviesorganisatie die is gespecialiseerd in DevOps en Continuous Delivery en wil de wereld van softwareontwikkeling veranderen door kennis te delen en sterke gemeenschappen op te bouwen. Praqma werd 11 jaar geleden opgericht in Denemarken en is later uitgebreid naar Zweden en Noorwegen.

Partners