21-05-2019

Google veteraan Vinod Marur start bij Rubrik als Senior VP Engineering

Deel dit bericht

Rubrik heeft de benoeming aangekondigd van Vinod Marur. Marur treedt aan als Senior Vice President of Engineering en rapporteert direct aan Rubrik's mede-oprichter en CEO Bipul Sinha. Nu Rubrik aan het begin van een volgende groeifase staat zal Marur het ontwikkelteam van het bedrijf leiden.

Volgens mede-oprichter en CEO van Rubrik Bipul Sinha is Vinod Marur een van de knapste koppen in technologie. “Hij heeft een van de meest invloedrijke en innovatieve engineeringteams in Silicon Valley geleid. Vinod zal een belangrijke rol vervullen in het helpen van het team met het ontwikkelen van categorie-specifieke producten in de datamanagement markt.”   

Marur komt van Google, waar hij bijna 15 jaar verschillende leidinggevende functies heeft vervuld bij belangrijke bedrijfsonderdelen, waaronder: Search, Ads en Payments. Onlangs heeft hij ‘Actions’ op het Google-platform ontwikkeld en geleid. Dit wordt door derden gebruikt voor de ontwikkeling van Google Assistent en andere Google-producten.

"Het engineeringteam van Rubrik is echt van ongekende wereldklasse. In slechts vijf jaar hebben ze revolutionaire oplossingen op de markt gebracht voor bedrijven die worstelen met steeds minder samenhangende hybride cloudomgevingen," aldus Vinod Marur, de nieuwe Senior Vice President of Engineering bij Rubrik. "Cloud-datamanagement is de kern van de moderne IT-infrastructuur en ik kon  de kans gewoon niet voorbij laten gaan om het sterke en gevarieerde ontwikkelteam van Rubrik verder uit te bouwen."

Partners