22-05-2019

DataStax kondigt cloud-native dataplatform Constellation aan

Deel dit bericht

DataStax heeft tijdens de DataStax Accelerate gebruikersconferentie DataStax Constellation aangekondigd, een cloudgebaseerd dataplatform dat de ontwikkeling van applicaties kan vereenvoudigen. DataStax Constellation wordt later dit jaar geïntroduceerd met twee cloudservices: Cassandra as a Service en DataStax Insights. Het zorgt voor eenvoudige scale-up en scale-down capaciteit en op verbruik gebaseerde prijzen.

DataStax heeft volgens CEO Billy Bosworth een gewaagde visie gecreëerd die de manier waarop data worden beheerd en hoe moderne applicaties worden gebouwd, radicaal vereenvoudigt. “Het nieuws van vandaag is de eerste stap op onze weg naar het waarmaken van die visie. DataStax Constellation maakt het bouwen van moderne applicaties eenvoudiger voor ontwikkelaars en IT-teams door de complexiteit van elk aspect van inkoop, ontwikkeling en operaties te verminderen. Omdat Constellation cloud native is en volledig compatibel met DataStax Enterprise en Apache Cassandra, kunnen applicatiearchitecturen eenvoudig on-premise, hybride cloud of multi-cloud installaties overspannen. Dit geeft bedrijven de vrijheid om te kiezen welke infrastructuur voor hen geschikt is."

DataStax Constellation
DataStax Constellation is een cloud-native platform dat de services levert die nodig zijn om moderne applicaties te bouwen, te implementeren en te beheren. Constellation is een geheel nieuwe technische cloudservice die het eenvoudig maakt om vanuit één cloud-console toegang te krijgen tot alle databehoeften.

Cassandra as a Service
De eerste beschikbare service is Cassandra as a Service, een geheel nieuw DataStax-product. Cassandra as a Service gaat veel verder dan de gehoste Apache Cassandra en biedt gebruikers een naadloze cloud-native ervaring. Cassandra as a Service vereenvoudigt en versnelt alles met betrekking tot het inzetten van een applicatie; van provisioning tot configuratie en geautomatiseerde backups van een Cassandra-database, tot een geïntegreerde ontwikkelingsconsole en aangepaste applicatiedrivers. DataStax heeft elk aspect van de werking van de database geoptimaliseerd, zodat de afstemming en configuratie van Cassandra automatisch wordt afgehandeld voor de gebruiker. Bovendien is Cassandra as a Service gebouwd voor compatibiliteit met het volledige DataStax en Apache Cassandra ecosysteem, waardoor het eenvoudig is om on-premise applicaties naar de cloud te migreren en risico op vendor lock-in te voorkomen.

DataStax Insights
DataStax Insights is een next-generation performance management en monitoring tool voor DataStax Constellation en DataStax Enterprise. Insights is vanaf de basis opnieuw opgebouwd om on-premise en cloud-implementaties te optimaliseren met een intelligentie die beginners in staat stelt hun clusters af te stemmen zoals ervaren professionals doen. Het bevat Recommendation Insights, Application Insights en Performance Insights.
Het eerste aanbod van Insights ondersteunt zowel Cassandra as a Service als DataStax Enterprise on-premise en in de cloud, gevolgd door ondersteuning voor DataStax Distribution of Apache Cassandra on-premise en in de cloud op een later tijdstip.

Beschikbaarheid
DataStax zal deze zomer een early access-programma publiceren. DataStax is van plan om Constellation, Insights en Cassandra as a Service in het vierde kwartaal beschikbaar te maken op Google Cloud Platform; Amazon Web Services en Microsoft Azure zullen volgen.

Meer informatie over DataStax Constellation en het early access-programma.

Partners