28-05-2019

Talend innoveert OpenAPI visual design-ondersteuning

Deel dit bericht

Talend kondigt de ondersteuning aan van OpenAPI specification (OAS) versie 3.0 binnen de Spring '19 release van Talend Data Fabric. De verbeteringen in de API-service worden meegeleverd met Talend Cloud en bieden volledige API-ondersteuning voor levenscyclusontwikkeling, wat een flinke tijdsbesparing oplevert bij het bouwen en onderhouden van API's in een geïntegreerde omgeving.

De API-basis biedt bedrijven een standaard en schaalbare manier om data beschikbaar te maken voor meer gebruikers binnen en buiten een organisatie, en om nieuwe producten en diensten te creëren die nieuwe bedrijfsmodellen, omzet en winstgevendheid stimuleren. Jerome Louvel, VP Product Management bij Talend: "Door de groei van API's die worden aangestuurd door microservices en digitale initiatieven, is ondersteuning voor een omgeving die de productiviteit van de DevOps-teams verhoogt en samenwerking met minder technische API-stakeholders mogelijk maakt, cruciaal. Met deze release zorgen we ervoor dat klanten een soepele upgrade hebben naar OAS 3.0 vanuit eerdere versies of andere formats."

OAS 3.0 ondersteuning gericht op snelheid en compatibiliteit
Talend Cloud is een integration platform-as-a-service (iPaaS) dat het makkelijk maakt om data te verzamelen, beheren, transformeren en te delen. OAS 3.0 ondersteuning in Talend Cloud omvat:
· Samenstelling van soorten data, bijvoorbeeld samenvoeging van verschillende soorten klantinformatie (profiel, contactgegevens en voorkeuren in een uniforme weergave van de klant)
· Polymorfisme van datatype
· Documentatie van nieuwe beveiligingsschema's (zoals OpenID Connect of JWT)
· Herbruikbare API-componenten (een component maken dat beschrijft hoe je resultaten kunt nummeren en deze gebruiken voor diverse API-bewerkingen)
· Standaardantwoord en statuscodes (voor "elke fout" bij deze bewerking wordt "dit specifieke" antwoord gegeven)
· API-definities converteren van en naar andere indelingen (zoals RAML en Swagger)
· Visuele implementatie van API's als mini- en microservices

Deze functies zijn bruikbaar op bestaande API-definities. Door een snelle import kunnen klanten naadloos overschakelen naar OAS 3.0 vanuit Swagger 2 en vanuit RAML.

Tags:

Development, API

Company:

Talend

Partners