07-06-2019

Progress voegt mogelijkheden toe aan Kendo UI voor jQuery, Angular, React en Vue

Deel dit bericht

Progress heeft de nieuwste versie van Progress Kendo UI aangekondigd, de meest complete UI-toolkit voor webontwikkeling. De release bevat een aantal nieuwe componenten voor jQuery, Angular, React en Vue, evenals belangrijke verbeteringen voor enkele van de meest populaire bestaande componenten.

De nieuwe versie van de Kendo UI-toolkit is volgens Faris Sweis, SVP & General Manager, Developer Tooling Business bij Progress, zeer robuust en biedt aanzienlijke nieuwe componenten en belangrijke verbeteringen aan bestaande componenten. ”Kendo UI blijft de kwaliteit van onze JavaScript-ontwikkelaarsgemeenschap verhogen, ongeacht het gekozen framework. We zullen blijven bouwen op deze mogelijkheden om ervoor te zorgen dat Kendo UI de meest complete UI-componentbibliotheek blijft voor webontwikkeling op de markt. "

jQuery
Met de nieuwste Kendo UI-toolkit introduceert Progress twee nieuwe componenten: PDF Viewer en Drawer, evenals belangrijke verbeteringen aan bestaande componenten:
• Met de PDF Viewer kunnen ontwikkelaars PDF-bestanden hosten in de app zonder ze eerst naar lokale machines te downloaden.
• De Drawer widget, een standaard voor het navigeren door webapplicaties, kan zowel over bestaande inhoud worden gelegd als naar inhoud worden verplaatst.
• Kendo UI biedt nu zero-day support voor jQuery 3.4.0.
• Bestaande componenten met belangrijke nieuwe verbeteringen omvatten de Spreadsheet-widget, die nu ondersteuning biedt voor afbeeldingen en een uitbreiding van events. De ListView biedt nu eindeloos scrollen en het Menu biedt databinding. De mobiele ervaring voor meerdere componenten is verbeterd. Het adaptieve gedrag van Grid en Scheduler is uitgebreid en de mobiele ondersteuning voor de DateRangePicker is verbeterd.

Angular
• Kendo UI biedt nu Angular ColorPicker waarmee ontwikkelaars kleuren in Angular applicaties kunnen selecteren.
• De component Angular Scheduler heeft verschillende nieuwe functies ontvangen, waaronder meerdaagse en weekweergaven, samen met ondersteuning voor slepen en neerzetten.
• Een andere UI-component, de Editor, heeft nu een grote reeks tools om de inhoud te manipuleren.
• Verdere Angular componenten die verbeteringen hebben gezien zijn de Dropdown-componenten, die nieuwe belangrijke functies en ondersteuning voor WCAG 2.1 hebben gekregen.

React
Progress KendoReact UI-componenten bieden nu veel nieuwe React UI-componenten, waaronder:
• Editor, waarmee eindgebruikers vrije tekst kunnen invoeren.
• De DateTimePicker, die één enkel invoerelement biedt om zowel datum als tijd te selecteren.
• De Notification-widget, waarmee ontwikkelaars eenvoudig extra informatie kunnen weergeven bovenop hun bestaande gebruikersinterface.
• Het Sortable-pakket, een handige utility library waarmee een algemene lijst met items kan worden weergegeven en de volgorde van de elementen kan worden versleept.
• De Drag & Drop utility library die elk UI-element versleepbaar maakt en precies definieert wat kan worden gesleept en waar het kan worden weggelaten.
• React-ontwikkelaars kunnen nu ook toegevoegde waarde krijgen van bestaande componenten. Het Data Grid heeft bijvoorbeeld twee nieuwe functies: kolomvirtualisatie (naast de reeds beschikbare rijvirtualisatie) en Contextmenu. Het TreeView-onderdeel bevat nu Checkbox-selectie en ingebouwde Drag-and-Drop.

Vue
Met deze release biedt Progress nieuwe componentverbeteringen en de uitbreiding van native Grid for Vue.js-ontwikkelaars. Het native Grid ondersteunt nu volledige groepering en virtualisatie. Er is een nieuwe functie Column Virtualization toegevoegd aan de bestaande rijvirtualisatie om gebruikers in staat te stellen naadloos door grote datasets te scrollen, zowel horizontaal als verticaal. Nieuwe vergrendelde kolommogelijkheden zijn toegevoegd om gebruikers in staat te stellen kolommen aan de linker- en rechterkant van het raster te vergrendelen en ontgrendelen. Ten slotte is er een nieuw rooster-kolommenu geïntroduceerd om de toegang tot en het gebruik van alle functies op kolomniveau gemakkelijker te maken.
Naast de Grid-uitbreidingen bevat het ListView-onderdeel nu Endless Scrolling, waarmee gebruikers door grote datasets kunnen bladeren zonder handmatig door meerdere schermen te moeten bladeren.

De nieuwste versie van de Progress Kendo UI is per direct beschikbaar.

Partners