05-06-2019

Gezocht: ontwikkelaars van apps voor sport, voeding en wellness

Deel dit bericht

De Nederlandse werkgroep Health and wellness apps' werkt mee aan een Europese norm met kwaliteitscriteria voor de betrouwbaarheid van health & wellness apps. Ook u kunt hieraan deelnemen.

Er zijn al duizenden apps gemaakt op het gebied van gezondheid of welzijn: apps om te stoppen met roken, sportprestaties te meten, of het stellen van een diagnose bij aandoeningen. Zonder medische kennis zijn deze apps te downloaden en te gebruiken.

Wie doet er mee?
• Bent u een zorgprofessional die zich afvraagt welke mobiele apps u verantwoord kan aanbevelen en u kunt inzetten bij het verlenen van zorg en welzijn?
• Patiënten, cliënten en zorgconsumenten die zich afvragen welke mobiele apps doen wat zij beloven en goed op hun gegevens passen.
• App-ontwikkelaars en app-store beheerders die bezig zijn met de ontwikkeling of distributie van gezondheidsapps. Met name ontwikkelaars/gebruikers/ leveranciers/ dienstverleners van apps voor sport, voeding en wellness ontbreken nog in de Nederlandse werkgroep.

Voordelen deelname
Praat mee als u een bijdrage kan en wil leveren aan veilige, betrouwbare, zinvolle en gebruiksvriendelijke apps in zorg en welzijn. Voor Nederlandse belanghebbenden is dit het moment om deel te nemen. Door deelname kunt u ervoor zorgen dat de Nederlandse ervaringen en prioriteiten worden vertegenwoordigd. Voordelen van deelname:
• Invloed uitoefenen in en op het Europese traject;
• Uitbreiden van uw netwerk;
• Samenwerken binnen de Nederlandse werkgroep aan eenduidige Nederlandse standpunten;
• Als eerste relevante kennis op doen voor uw eigen organisatie.

Meedoen, vergadering bijwonen of meer informatie?
Op 11 juni 2019 is de eerstvolgende vergadering bij NEN in Delft. Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met zw@nen.nl

Partners