21-06-2019

Stack Overflow presenteert resultaten Developer Survey 2019

Deel dit bericht

Stack Overflow heeft de resultaten van haar onderzoek Developer Survey 2019 gepresenteerd. Dit onderzoek is het grootste en meest uitgebreide overzicht van mensen die over de hele wereld coderen.

Elk jaar houdt Stack Overflow een enquête over de favoriete technologieën van ontwikkelaars tot hun werkvoorkeuren. Dit jaar is het negende jaar dat de jaarlijkse resultaten van de enquête worden gepubliceerd en bijna 90.000 ontwikkelaars hebben eerder dit jaar de vragenlijst ingevuld.

Belangrijke conclusies uit het onderzoek zijn:
• Python is de snelstgroeiende grote programmeertaal en opnieuw gestegen in de gelederen van programmeertalen in het onderzoek, waarbij het Java achter zich liet en Python nu de tweede meest geliefde taal is (achter Rust).
• Meer dan de helft van de respondenten had zijn eerste regel code geschreven toen ze zestien waren, hoewel deze ervaring verschilt per land en per geslacht.
• DevOps-specialisten behoren tot de best betaalde, meest ervaren ontwikkelaars die het meest tevreden zijn met hun werk.
• Van de toplanden in de enquête heeft China ontwikkelaars die het meest optimistisch zijn en geloven dat mensen die vandaag zijn geboren een beter leven krijgen dan hun ouders. Ontwikkelaars in West-Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland behoren tot de minst optimistische van de toekomst.

Meer informatie, conclusies en overzichtsgrafieken: Stack Overflow

Partners