03-07-2019

Pegasystems introduceert Enterprise Low-Code Factory

Deel dit bericht

Pegasystems, softwareleverancier van digital transformation toepassingen, introduceert Enterprise Low-Code Factory - een gecentraliseerd dashboard waarmee gebruikers bedrijfssoftware kunnen bouwen conform organisatiestandaarden. Hiermee kunnen organisaties een eigen community van ontwikkelaars creëren en uitbouwen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de software, consistentie of wet- en regelgeving.

Low-code ontwikkeling, waarbij weinig tot geen ervaring met coderen nodig is, is flink gegroeid door de enorme vraag naar software(oplossingen) Een lastig aspect van low-code ontwikkeling is dat de makers ervan onbewust IT-gerelateerde problemen kunnen veroorzaken. Denk aan beveiligingsproblemen, hiaten in software-updates, onnodige duplicatie van werk en het in de hand werken van organisatorische silo’s. Ondanks dat het implementeren van een low-code strategie duurzaam is, kan het voor grote organisaties moeilijk zijn om low-code ontwikkeling effectief uit te bouwen als er geen ‘vangnet’ is om chaos op IT-gebied te voorkomen.

Met Pega Enterprise Low-Code Factory kunnen organisaties low-code inzetten om hun digitale transformatieproces te versnellen. Hiermee is het mogelijk om binnen de organisatie medewerkers zelf de app te laten bouwen die ze nodig hebben, met de zekerheid dat deze apps kwalitatief en consistent zijn ontwikkeld. Voordelen zijn een nauwe samenwerking tussen organisatie en IT, snellere time-to-value en lagere ontwikkelkosten.

Centraal dashboard
De oplossing combineert een aantal belangrijke elementen in een centraal dashboard, zoals:
Tools: iedereen is een maker – Met het krachtige Pega Platform als basis maakt de Factory low-code toegankelijker voor meer mensen binnen de organisatie. Gebruikers kunnen ongeacht hun ervaring op basis van voorgedefinieerde templates apps bouwen en deze implementeren, updaten en wijzigen wanneer nodig. Doordat verschillende partijen binnen een organisatie moeten samenwerken ontstaat een transparant, intuïtief en naadloos proces met een continue feedbackstroom.
Vangnet: uniforme regels voor meer consistentie – De oplossing biedt kwaliteit en compliance. Makers klikken op de knop 'Request to Build' om een eenvoudige businesscase te genereren voor het aangewezen beheerteam. Dit team beheert alle opties met betrekking tot de app, zoals de goedkeuring over het vrijgeven van een app, het toevoegen van specifieke kenmerken aan een app, het bepalen of een app al ‘organisatieklaar’ is, wie de gebruikers van de app zijn en wie wijzigingen erin kan aanbrengen.
Scholing en ondersteuning voor de makers – Iedereen binnen een zakelijke omgeving – marketing, sales, service en operationeel – kan met deze Pega-oplossing leren hoe je een app kunt bouwen en kan hierbij een beroep doen op ondersteunende diensten, zoals cursussen vanuit Pega Academy, videohandleidingen, informatiedocumenten en artikelen van andere gebruikers.

Het dashboard brengt deze elementen samen in een geïntegreerde en intuïtieve omgeving. Via dit dashboard heeft men toegang tot hun meeste gebruikte apps, de apps waaraan ze bouwen en het aanbod goedgekeurde (door andere gebouwde) apps. Dus niet alleen de software maar ook de ondersteunende diensten zijn beschikbaar voor hergebruik.

Enterprise Low-Code Factory is onderdeel van Pega Infinity, het digitale transformatie platform en is naar verwachting eind Q3 2019 commercieel beschikbaar. De oplossing werd onlangs aangekondigd tijdens PegaWorld 2019 in Las Vegas.

Partners