19-07-2019

Centric in top drie outsourcingproviders

Deel dit bericht

De experts van Quint Wellington Redwood en onderzoeksbureau Whitelane Research brachten onlangs in de jaarlijkse IT-outsourcingstudie de best presterende IT-outsourcingproviders van Nederland in kaart.

Klanten van IT-outsourcing waarderen hun leveranciers met een gemiddelde score van 7 op 10, waarbij Amazon, Centric, TCS en Accenture de hoogste klanttevredenheid genieten. Centric behaalde de tweede plaats voor klanttevredenheid voor het domein Datacenter managed infrastructure and hosting. Voor het domein End-user services and collaboration solutions staat Centric zelfs op de eerste plaats.

Centric schuift met deze score drie plaatsen op naar boven in de ranking van het onderzoek (vorig jaar stond de organisatie op de vijfde plaats).


Dutch-IT-Outsourcing-Study-2019-figure-1.png


Over het onderzoek
Voor het onderzoek werden de tweehonderd grootste afnemers van IT-outsourcingdiensten gevraagd om hun samenwerking met dienstverleners te evalueren. In totaal werden meer dan 550 IT-outsourcingcontracten met een waarde van meer dan 1 miljoen euro beoordeeld. Klanten gaven de onderzoekers input over de serviceproviders van wie ze gebruikmaken en over hoe ze deze waarderen als het gaat om kwaliteit, services, innovatie en samenwerking.

In de kernpunten van het onderzoek komt onder andere naar voren dat meer dan twee van de vijf organisaties in Nederland de komende twee jaar meer van hun IT gaan uitbesteden. De meeste outsourcing is te verwachten in de financiële dienstensector. De voornaamste redenen voor Nederlandse organisaties om hun IT-diensten te outsourcen zijn: focus op kernactiviteiten, verbetering van servicekwaliteit en kostenbesparing.
Bekijk het volledige rapport.

Tags:

Outsourcing, ICT

Company:

Centric

Partners