23-07-2019

Valori trekt investeerder Holland Capital aan om groeiambities te realiseren

Deel dit bericht

Investeringsmaatschappij Holland Capital investeert samen met het management in Valori, onafhankelijke software testing en quality assurance aanbieder. Het management en de investeerder hebben zich ten doel gesteld de komende jaren de groei van de onderneming te versnellen, zowel organisch als door een actieve buy-and-build strategie. Met de gekozen strategie wil Valori haar positie op het gebied van software testing en quality assurance verder versterken en een omzet van circa 50 miljoen euro bereiken.

Valori, opgericht in 1989 en gevestigd te Utrecht, is naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke software testing en quality assurance speler van Nederland. Valori test nieuwe computersystemen of aanpassingen aan bestaande systemen. Met meer dan 200 gespecialiseerde professionals heeft zij kennis van een groot aantal sectoren, tooling en software platforms. Valori ondersteunt haar klanten bij de architectuur, het testen en het monitoren van software implementaties.
Diepgaande kennis van technologische platforms als PEGA, Outsystems en Salesforce zorgen er voor dat Valori veel ondersteuning kan bieden aan haar klanten. Valori bedient tientallen klanten in de sectoren financiële dienstverlening, overheid, telecom, verzekeringen, nutsbedrijven en andere grote corporates. Grote klanten zijn onder andere: de Ministeries van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie, ING, Rabobank, Philips, Engie, GreenChoice.

Groeiambities
Valori wil haar omzet binnen vijf jaar verdubbelen naar een niveau van 50 miljoen euro. Met duidelijke strategische keuzes, professionalisatie van de organisatie en het uitrollen van een buy-and-build strategie beoogt Valori haar huidige marktpositie verder te versterken. Recent zijn als onderdeel van de ingezette buy-and-build strategie de bedrijven Cerios IT Architects en Cerios Kwaliteit aan de groep toegevoegd.

Volgens CEO Ad Vossenaar van Valori zorgt de digitalisering voor een snel veranderend software landschap. “Bedrijven worden gedwongen steeds sneller met software releases te komen. Wij helpen klanten om de snelheid van hun releasecyclus te verhogen en daarmee hun time-to-market significant te versnellen. Onze klantenbasis breidt uit, we krijgen meer vraag naar integrale oplossingen en ook over de grens wordt onze expertise op het vlak van specifieke softwareplatforms erkend. Daarmee heeft ValorI een aantal mooie kansen die we in samenwerking met een ervaren financiële partner kunnen realiseren. Holland Capital is voor ons een zeer waardevolle partner, die ons helpt bij het versterken van onze strategische marktpositie.”

Partners