01-08-2019

SmartBear neemt Cucumber over

Deel dit bericht

SmartBear heeft de overname aangekondigd van Cucumber Ltd., aanbieder van open source testautomatiserings frameworks in de Behaviour-Driven Development (BDD)-gemeenschap.

Voor SmartBear bevestigt de overname haar voortdurende investering in open source gemeenschappen, aangezien het bedrijf al de OS-tools Swagger en SoapUI ondersteunt. Naast haar best-of-breed SaaS-aanbod, past dit in de missie om open source-tools beschikbaar te stellen in elk onderdeel van de software development lifecycle (SDLC).

Cucumber OS tooling wordt al door bijna een miljoen ontwikkelaars en testers wereldwijd gebruikt om hun agile ontwikkelingspraktijken met behulp van BDD te verbeteren, en de Cucumber engine staat bekend om zijn portability over verschillende platforms. "De Cucumber-gemeenschap kan rekenen op onze voortdurende steun en focus op open source tooling", zegt Christian Wright, Chief Product Officer en Executive GM bij SmartBear. “Cucumber sluit perfect aan bij onze filosofie om open source te ondersteunen. We zijn verheugd om net zo betrokken te raken bij de Cucumber-gemeenschap als bij de Swagger- en SoapUI-gemeenschappen."

De toevoeging van Cucumber versterkt ook de BDD-waardepropositie die SmartBear bouwt sinds de overname van HipTest vorig jaar, een ander platform voor BDD. De combinatie van Cucumber's Jam- en HipTest-productlijnen creëert volgens SmartBear een compleet BDD-aanbod en positioneert SmartBear als leider in de groeiende BDD-community.

Partners