01-08-2019

IBM transformeert softwareportfolio naar cloud-native met vijf IBM Cloud Paks

Deel dit bericht

Drie weken na de officiële overname van Red Hat voor 34 miljard dollra kondigt IBM aan dat het haar softwareportfolio getransformeerd heeft om cloud-native te zijn en geoptimaliseerd om op Red Hat OpenShift te werken. Bedrijven kunnen nu missiekritieke applicaties bouwen en deze op alle toonaangevende openbare clouds uitvoeren, inclusief AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Alibaba, IBM Cloud en op private clouds.

Doordat IBM het softwareportfolio heeft getransformeerd om cloud-native te zijn is het bedrijf in staat om software te leveren als pre-integrated solutions met een uniform en intuïtief dashboard, Cloud Paks genaamd. Dit is volgens IBM cruciaal omdat klanten een gemeenschappelijk model en een gemeenschappelijke reeks van services willen - inclusief identiteitsbeheer, beveiliging, bewaking en logboekregistratie - om de zichtbaarheid en controle in de Cloud te verbeteren.

Cloud Paks
De Cloud Paks bieden volledige softwareondersteuning en helpen de hele stack te beschermen - van hardware tot applicaties - om klanten te helpen bij het snel migreren, integreren en moderniseren van missiekritieke applicaties in elke cloud. Ze kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd en geleverd als maatpakketten voor specifieke gebruik en voegen een op verbruik gebaseerd prijsmodel toe.
De eerste vijf IBM Cloud Paks zijn per direct beschikbaar en zullen zich richten op Data, Applications, Integration, Automation en Multicloud Management: Cloud Pak for Data, Cloud Pak for Applications, Cloud Pak for Integration, Cloud Pak for Automation, Cloud Pak for Multicloud Management.

Daarnaast is het uitgebreide software portfolio van IBM geoptimaliseerd voor gebruik op Red Hat OpenShift, een uitgebreid Kubernetes-platform dat meer dan 100 producten omvat. Dankzij deze twee stappen hebben klanten nu de unieke mogelijkheid om missiekritische applicaties te bouwen en overal te draaien.
Ook biedt IBM Red Hat OpenShift en IBM Cloud Paks aan op de IBM Z en LinuxONE platforms.

Partners