13-08-2019

InterSystems IRIS Data Platform 2019.2 introduceert API Management

Deel dit bericht

InterSystems heeft de nieuwe functie InterSystems API Manager geïntroduceerd in InterSystems IRIS Data Platform 2019.2. Met deze tool kunnen gebruikers verkeer van en naar webgebaseerde API's binnen hun IT-infrastructuur bewaken en beheren.

Het aantal API-implementaties stijgt in verschillende sectoren naarmate meer bedrijven service-oriented applicatielagen bouwen. Naarmate dit aantal groeit, worden softwareomgevingen meer gedistribueerd, waardoor het van cruciaal belang is dat API-verkeer goed wordt beheerd en bewaakt. InterSystems API Manager biedt gebruiksgemak door ontwikkelaars in staat te stellen al het verkeer door een gecentraliseerde gateway te leiden en verzoeken door te sturen naar de juiste target nodes. Ontwikkelaars die API Manager van InterSystems gebruiken, kunnen ook:
- al het API-verkeer op een centrale locatie monitoren, zodat gebruikers problemen kunnen identificeren en oplossen;
- API-verkeer controleren door de doorvoer te beperken, toegestane payload-groottes te configureren, IP-adressen op de witte lijst of zwarte lijst;
- interne en externe ontwikkelaars interactieve API-documentatie bieden via een speciale en aanpasbare ontwikkelaarsportal; en
- API's op één centrale plaats veilig stellen.

"Ontwikkelaars gebruiken en implementeren nieuwe API's razendsnel om te voldoen aan de eisen van digitale transformatie - en ze hebben een intuïtieve managementoplossing nodig om hun succes mogelijk te maken", zegt Scott Gnau, hoofd van InterSystems Data Platforms. "We zijn verheugd om klanten van het InterSystems IRIS-dataplatform API-beheermogelijkheden te bieden die zorgen voor naadloze integratie en snelle implementatie."

InterSystems API Manager is eenvoudig te configureren via een intuïtieve, webgebaseerde gebruikersinterface of via API calls, waardoor het een eenvoudig hulpmiddel is voor externe implementaties. InterSystems API Manager wordt vrijgegeven als een container om een gemakkelijke acceptatie mogelijk te maken. Ontwikkelaars kunnen ook een InterSystems API Manager-cluster configureren dat uit meerdere knooppunten bestaat om de doorvoercapaciteit te schalen en latency laag te houden.

Tags:

Platform, Data, IRIS, API

Company:

InterSystems

Partners