30-08-2019

Finavista lanceert No-Code platform voor datakwaliteit en procesautomatisering

Deel dit bericht

Om in te spelen op de toenemende marktvraag naar kwalitatief hoogwaardige softwareoplossingen die zonder softwareontwikkelaars gebouwd kunnen worden, heeft consultancybureau Finavista een No-Code platform ontwikkeld. Het bedrijf introduceert de Smart Software Suite, een No-Code platform dat zich specifiek richt op het ontwikkelen van applicaties op het gebied van datakwaliteit en backoffice procesautomatisering.

De schaarste aan softwareontwikkelaars heeft een belangrijke impuls gegeven aan de ontwikkeling van low-code en no-code oplossingen. In Nederland rapporteerde het CBS al vaker dat er schaarste is en dat een kwart van de ICT-bedrijven openstaande vacatures niet kan vervullen. In 2020 is de verwachting dat er vier keer zo veel ontwikkelaarstaken liggen als dat er softwareontwikkelaars zijn. Met de Smart Software Suite kunnen volgens Finavista nu eenvoudig oplossingen worden gebouwd zonder softwareontwikkelaars.

Sinds 2007 ontwikkelt Finavista oplossingen voor datakwaliteit, datamigratie en procesautomatisering. In 2017 is gestart met de doorontwikkeling van deze software, gebruik makend van Microsoft .Net technologieën. Tegelijkertijd is een algoritme ontwikkeld voor het genereren van software op basis van een No-Code configuratie. Dit resulteerde in het No-Code platform Smart Software Suite.

Met de Smart Software Suite kunnen volgens Finavista zeer snel en efficiënt softwareapplicaties voor datakwaliteit, datamanagement en procesautomatisering worden gebouwd en onderhouden. Daarnaast wordt de oplossing door Finavista zelf ingezet voor het uitvoeren van complexe datamigraties en het verbeteren van datakwaliteit bij haar opdrachtgevers.

Partners