05-09-2019

Teamleader neemt softwareontwikkelaar Yadera over

Deel dit bericht

Teamleader neemt softwareontwikkelaar Yadera over. Met de overname van Yadera breidt Teamleader haar softwareaanbod voor marketingbureaus, digitale agentschappen, IT-bedrijven en creatieve bureaus aanzienlijk uit. Teamleader is in 2012 opgericht in Gent door Jeroen De Wit, de huidige CEO van het bedrijf.

De overname van Yadera is een logische volgende stap in het groeipad van Teamleader. De scale-up kijkt momenteel waar het zijn software kan verfijnen en uitbreiden om tegemoet te komen aan de wensen van specifieke sectoren, waaronder agencies en creatieve bureaus.

De software van Yadera, die op maat gemaakt is voor middelgrote tot grote bureaus, is zo een logische uitbreiding van Teamleaders bestaande softwareaanbod. De software van Yadera wordt gebruikt door agencies als Adeptiv, SOCIAL.INC, Ematters & KesselsKramer en Born05. Samen vormen Teamleader en Yadera een ‘one-stop-shop’ voor creatieve bureaus die hun interne processen willen versterken. Met de overname versterkt Teamleader zijn positie als logische keuze voor agencies die hun dagelijkse workflow willen optimaliseren. “Teamleader en Yadera passen perfect bij elkaar en we kijken ernaar uit om beide nu onder één dak te brengen”, zegt Teamleader-CEO Jeroen De Wit.

Focus op specifieke sectoren
Teamleader en Yadera bieden allebei innovatieve softwareoplossingen voor het stroomlijnen van de dagelijkse workflow van organisaties, onder meer op het gebied van CRM, sales, projectmanagement. Waar Teamleader echter focust op de kleinere bedrijven, spitst Yadera zich toe op middelgrote agencies.

Teamleader lanceerde recent onder meer een mobiele app, een overzichtelijker manier om de verkoop op te volgen (‘pipeline view’) en een nieuwe functionaliteit die gebruikers toelaat om de winstgevendheid van hun projecten te berekenen. Met de introductie in 2017 van zijn Marketplace zorgde Teamleader ervoor dat klanten de Teamleader-software makkelijk kunnen koppelen aan andere tools die ze vaak gebruiken. De Wit benadrukt dat Teamleader in de toekomst blijft innoveren om de oplossingen van beide bedrijven te verbeteren.

Partners