16-09-2019

KDE Open Source Community voegt GitLab DevOps platform toe

Deel dit bericht

DevOps platform GitLab heeft aangekondigd dat internationale tech-community KDE GitLab beschikbaar stelt aan haar ontwikkelaars om de toegankelijkheid van de infrastructuur te verbeteren en nieuwe ontwikkelingen binnen de community te stimuleren.

KDE is een gratis en open source software gemeenschap die gewijd is aan het creëren van nog betere gebruikersvriendelijke computerbeleving. Het biedt een breed scala aan toepassingen voor communicatie, werk, onderwijs en ontspanning en een platform waarmee nieuwe applicaties ontwikkeld kunnen worden. De toevoeging van GitLab voorziet KDE van extra opties voor een toegankelijke infrastructuur voor leden, een gestroomlijnde infrastructuur en tools en een open communicatiekanaal met de GitLab community.

Met de invoering van GitLab krijgt de KDE gemeenschap, één van de grootste gratis software communities met meer dan 2.600 leden die bijdragen ontwikkelen, toegang tot een nog groter aanbod van ontwikkelings- en code review-functies. De toevoeging van GitLab stel de KDE community in staat om GitLab integreren in hun ontwikkelingsworkflow, van planning tot ontwikkeling en van implementatie tot controle.
"We vinden het geweldig dat de KDE gemeenschap ervoor heeft gekozen GitLab in te voeren en zo ontwikkelaars extra tools en functies biedt," zegt David Planella, Director Community Relations, GitLab. "KDE legt sterk de nadruk op het vinden van innovatieve oplossingen voor oude en nieuwe problemen in een sfeer van open experimenten. Deze denkwijze ligt op één lijn met GitLab's doel om teams beter te laten samenwerken bij de ontwikkeling van software."

Lydia Pintscher, President van KDE e.V., vult aan: "Voor een open community zoals KDE is het hebben van een gebruiksvriendelijke infrastructuur cruciaal. We zijn de afgelopen twee jaar bezig geweest om het onze ontwikkelaars en gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken. De integratie van GitLab is een belangrijke stap in dat proces."

Meer informatie over KDE

Partners