20-09-2019

InfluxData lanceert InfluxDB Cloud 2.0

Deel dit bericht

InfluxData heeft de beschikbaarheid aangekondigd van InfluxDB Cloud 2.0, een serverless time series databaseplatform, dat speciaal gebouwd is om te voldoen aan de vereisten van tijdgevoelige workloads. InfluxDB Cloud biedt een transparante, op gebruik gebaseerde prijsstelling en geavanceerde analytische mogelijkheden.

Een groeiende hoeveelheid data die gegenereerd wordt door IoT-sensoren, serverless infrastructuur, containerisatie en microservices, betreft time-stamped data die die snel moeten worden ingenomen en in realtime moeten worden doorzocht om maximale waarde te verkrijgen. Relationele en non-serverless databases en monitoringdiensten kunnen deze workloads maar moeizaam op een kosteneffectieve manier aanpakken. InfluxDB Cloud 2.0 is een speciaal gebouwd platform dat onbewerkte, uiterst nauwkeurige, time-stamped data, opslaat, bevraagt, verwerkt en visualiseert. Met hoge opnamesnelheden en efficiënte reken-, downsampling- en compressiefuncties, kan InfluxDB Cloud 2.0 naar eigen zeggen tot honderd keer beter presteren dan niet-gespecialiseerde tijdreeksoplossingen.

InfluxDB Cloud 2.0 beschikt ook over Flux, een nieuwe data scripting- en querytaal, die complexe en waardevolle inzichten uit data kan extraheren, afwijkingen kan detecteren en realtime acties met waarschuwingen en meldingen mogelijk maakt. InfluxDB Cloud zal later dit jaar ook beschikbaar zijn als geïntegreerde oplossing op het Google Cloud Platform.

Partners