26-09-2019

GitLab haalt 268 miljoen dollar op om DevOps platform uit te breiden

Deel dit bericht

GitLab, aanbieder van een open source-applicatie voor ondersteuning van de gehele DevOps-cyclus, heeft aangekondigd dat het bedrijf na een Series E-investeringsronde een waardering van 2.75 miljard dollar heeft. Bij de investeringsronde haalde het bedrijf van de Nederlandse oprichter Sid Sijbrandij 268 miljoen dollar op.

De investeringsronde werd geleid door ICONIQ Capital en Goldman Sachs, met samenwerking van investeerder Y Combinator Continuity Fund. Nieuwe investeerders zijn Adage Capital Management, L.P, Alkeon Capital, Altimeter Capital,  Coatue, D1 Capital Partners, LP, Franklin Templeton, Light Street Capital, Tiger Global Management en Two Sigma Ventures.

GitLab is van plan volgend jaar naar de beurs te gaan en in voorbereiding daarop gebruikt GitLab het geld uit deze investeringsronde om haar platform nog verder te ontwikkelen en nieuwe features toe te voegen op het gebied van planning, monitoring en security. De nieuwe funding is daarnaast bedoeld om de Europese strategie van GitLab uit te rollen en daarbij Europese bedrijven te helpen sneller software te ontwikkelen. Enkele Europese klanten van GitLab zijn o.a. ANWB, Hemmersbach, Elbit Systems, Glispa en Unbabel. Wereldwijd werken o.a. Delta Air Lines, Goldman Sachs en TicketMaster met GitLab.

Voordelen van DevOps platform
Volgens CEO Sid Sijbrandij van GitLab moeten bedrijven om de concurrentie voor te blijven hun software steeds sneller ontwikkelen. “Wij hebben in een vroeg stadium ingezien dat bedrijven in dit opzicht voordeel hebben bij een DevOps platform waar binnen softwareontwikkelaars en security teams in de cloud op één plek samenwerken en daardoor software sneller en veiliger ontwikkelen. Door deze investeringsronde kunnen straks nog meer bedrijven gebruik maken van alle voordelen die een DevOps platform biedt.”   

GitLab heeft het afgelopen jaar het aantal werknemers ruim verdubbeld om de meer dan 100.000 organisaties die met GitLab werken te ondersteunen. GitLab zal het bovengenoemde bedrag ook gebruiken om meer werknemers aan te trekken die zullen werken op het gebied van productontwikkeling, marketing, sales en administratieve functies om nog beter op de behoefte van de klant én GitLab te ondersteunen bij het bereiken van haar doelstelling om organisaties te helpen bij het sneller en veiliger ontwikkelen van software.

GitLab groeide de laatste jaren van minder dan 10 medewerkers in 2015 naar momenteel meer dan 800 werknemers in 55 landen. Momenteel zijn er 222 vacatures om verdere groei te realiseren. Recent kreeg GitLab nog de 32e plaats in de 2019 Forbes Cloud 100 List. 

Company:

GitLab

Partners