30-09-2019

Atos supercomputer BullSequana breekt vier wereldrecords met performance server

Deel dit bericht

De BullSequana XH2000 supercomputer van Atos - aangedreven door een AMD EPYC 7H12 Series Processor - heeft vier nieuwe wereldrecords op het gebied van server performance op zijn naam geschreven. Dankzij het BullSequana Enhanced Direct Liquid-koelingsysteem en de krachtige AMD EPYC 7H12-processor staat de supercomputer bovenaan de ranglijsten voor two-socket nodes op basis van vier benchmarks van SPECrate.

De BullSequana XH2000 versterkte DLC (Direct Liquid Cooling) heeft een cruciale rol gespeeld bij het bereiken van de maximale performance van de AMD’s 280W EPYC 7H12-processor. De resultaten laten ongeëvenaarde prestaties zien als het gaat om de verlaging van het energieverbruik van BullSequana. Energy efficiency is een topprioriteit voor grote datacenters als het gaat om de selectie van een supercomputer. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan een optimale total cost of ownership, zodat miljoenen euro’s kunnen worden bespaard gedurende de levenscyclus van het project.

Klanten uit verschillende delen van de wereld hebben de BullSequana supercomputer, aangedreven door een AMD EPYC-processor, geselecteerd voor een verhoging van hun computing-capaciteit om extreme datavolumes te kunnen verwerken. Hieronder bevindt zich onder meer de Franse high-performance computing organisatie GENCI, het IT Center for Science (CSC) in Finland, Uninett Sigma2 - een landelijke leverancier van e-infrastructuren in Noorwegen - een toonaangevend Europees meteorologisch instituut en een Amerikaanse multinational die zich richt op de levering van consumentenproducten.

“Het inzetten van één van de meest best presterende systemen ter wereld vereist een oplossing die tegen verschillende uitdagingen is opgewassen. Dit was dankzij AMD mogelijk met de tweede-generatie AMD EPYC-processor”, zegt Scott Aylor, Corporate Vice President en algemeen directeur van AMD Datacenter Solutions. “Door dit te bundelen met Atos’ BullSequana in combinatie met haar enorme capaciteiten en goede klantrelaties kunnen we nieuwe mogelijkheden creëren om tegemoet te komen aan de noodzakelijke verwerkingscapaciteit van moderne datacenters.”

Company:

Atos

Partners