09-10-2019

Marc Salomon: Data Science kennis in hoger onderwijs noodzakelijk

Deel dit bericht

Op 18 en 19 september jongstleden vond de Big Data Expo 2019 plaats in de Jaarbeurs Utrecht. BI-Platform was beide dagen aanwezig en sprak met een serie analisten, vendors en hun klanten, data scientists en BI-leveranciers en vroeg hen naar de gang van zaken op het gebied van big data in Nederland, alsmede nieuwe ontwikkelingen en trends.

Als eerste in de serie interviews presenteren we ons gesprek met Prof. dr. Marc Salomon, Hoogleraar Decision Science aan de Universiteit van Amsterdam en Dean van de Amsterdam Business School (ABS). Hij spreekt over de stand van zaken op het gebied van investeringen in Data Science en AI. Hij constateert dat Europa een grote achterstand heeft op de Verenigde Staten, en binnen Europa zit Nederland op dit gebied in een middenmootpositie. Dat is volgens hem zorgwekkend en hij benadrukt daarom het belang van kennis over Data Science in het hoger onderwijs.

Alle videointerviews die zijn opgenomen tijdens de Big Data Expo 2019 verschijnen op ons YouTube kanaal. Stay tuned en klik op de Abonneer-button.

Partners