12-11-2019

Odyssey 2020 hackathon biedt Self-Sovereign Identity Track

Deel dit bericht

De Dutch Blockchain Coalition, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Digicampus nodigen multidisciplinaire teams en belangrijke stakeholders uit om samen te werken aan de Self-Sovereign Identity Track van Odyssey 2020.

Tijdens de Odyssey Hackathon (van 3 tot 5 april 2020) onderzoek je hoe Self-Sovereign Identity (SSI, zelfsoevereine identiteit) in al haar complexiteit functioneert in een operationele omgeving, en tegelijkertijd verleen je digitale identiteitsgegevensdiensten aan alle andere tracks van deze hackathon.

Als het alleen om technologie zou gaan, was er al een succesvolle grensoverschrijdende implementatie van SSI geweest, een volledig geïntegreerde digitale identiteit, net zo gebruikelijk als e-mail en gesteund door de overheid, het bedrijfsleven en de maatschappij in het algemeen. In werkelijkheid overstijgt SSI de techniek. Een daadwerkelijk zinvolle implementatie is afhankelijk van veel meer dan alleen een stevige technologische basis. Wat daarvoor nodig is, is het samenkomen van nieuwe technologie, wet- en regelgeving en nieuwe manieren van samenwerken, beleidsvorming en bestuur.

De uitdaging van SSI is om dit uiteindelijk werkend te krijgen in het complexe web van alle partijen en belanghebbenden in de praktijk, hun belangen en de manieren waarop ze het gebruiken. Ook gaat het niet alleen om het upgraden van een of ander IT-systeem in een zakelijke omgeving.

Aanmelding
De Odyssey Hackathon is een portaal naar de toekomst dat 48 uur open zal staan. De hackathon is zo opgezet dat alle deelnemers de toekomst kunnen ontdekken door er zelf aan te bouwen. Met de SSI Track wordt een nieuw verkenningsmiddel toegevoegd aan deze samenwerkingsruimte: operationalisatie. Dit vindt plaats in een afgesloten ruimte, waarin op een prettige manier buiten de comfortzone gegaan kan worden. Een veilige, neutrale en openbare plek om te experimenteren, samen te werken met de ‘usual suspects’ en het onverwachte te leren.

Alle hackathonteams worden zorgvuldig gescreend door Odyssey en de Challenge Lead Partners. Teams kunnen zich aanmelden van 20 januari tot 24 februari 2020. De Challenge Lead Partners en hun stakeholders bevinden zich nu in de ontwerpfase van het netwerk van bij elkaar passende multidisciplinaire uitdagingen, zoals hierboven beschreven. De uitdagingen worden gedefinieerd en geëvalueerd, en op 4 december 2019 worden ze bekend gemaakt op de website van Odyssey. Zo kunnen aankomende teams bepalen hoe ze het beste kunnen bijdragen aan de SSI Track.

Meer informatie over de hackathon en inschrijving.

Partners