Adept Events presenteert nieuw seminar Het Ontwerpen van een nieuwe Data Architectuur

Deel dit bericht

Op 12 en 13 mei 2020 organiseert Adept Events een nieuw seminar met databasespecialist Rick van der Lans met als titel Ontwerpen van een nieuwe Data Architectuur.

Digital transformation, datagedreven werken en de 'informatie-economie' zijn populaire termen in de boardroom. Ongeacht wat ze betekenen, deze termen houden in de basis allemaal hetzelfde in: de organisatie wil meer met data doen. Data moet breder, efficiënter  en effectiever ingezet worden om bedrijfs- en beslissingsprocessen te verbeteren en te versnellen en hun competitieve kracht te vergroten. Technisch gezien betekent dit dat nieuwe vormen van datagebruik ingezet worden, zoals data science, selfservice BI, embedded BI, edge analytics en klantgedreven BI.

Vaak kan echter de bestaande data-architectuur de huidige ‘speed of business change’ niet meer aan. De conclusie van veel organisaties is dan ook: het is tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige data-architectuur. Echter, dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een data-architectuur ontwerpen doe je immers niet regelmatig. Welke nieuwe technologieën zijn er momenteel beschikbaar? Wat is de invloed van o.a. Hadoop, NoSQL, big data, datawarehouse automation, data-streaming op de architectuur? Welke nieuwe architectuurprincipes zijn er eigenlijk? Hoe gaan we om met de steeds strengere regels voor data-opslag en analyse? En wat is de invloed van cloud platformen?

Tweedaags seminar
Dit tweedaagse seminar geeft antwoord op veel vragen die gesteld worden tijdens het ontwerpen van een moderne data-architectuur. Richtlijnen, stappenplannen, ontwerpcriteria, tips, ontwerpregels, use cases en praktijkvoorbeelden worden uitgebreid behandeld. Concepten en technologieën als data lakes, big data, datavault, cloud, datavirtualisatie, Hadoop, NoSQL, datawarehouse automation en anonimisatie van data komen hierbij ruim aan bod. Het seminar is gebaseerd op praktijkervaringen die de laatste jaren zijn opgedaan bij het uitdenken en realiseren van nieuwe data-architecturen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de organisatorische consequenties van een moderne data-architectuur en aan onderwerpen als datakwaliteit, data-governance,  datastrategie en de migratie naar een nieuwe architectuur.

Enkele vraagstukken die aan bod komen:
• Welk stappenplan moet doorlopen worden om te komen tot een data-architectuur?
• Wat zijn praktijkvoorbeelden van nieuwe data-architecturen?
• Hoe kan het gebruik van technologie binnen een data-architectuur geoptimaliseerd worden?
• Hoe stel je een data-architectuur op?
• Wat zijn de use cases, voor- en nadelen van nieuwe technologieën en hoe beïnvloeden ze data-architecturen?
• Aan welke criteria moet een data-architectuur voldoen?

Doelgroep

Dit seminar is voor een ieder bestemd die vanuit zijn functie te maken heeft met de ontwikkeling van nieuwe of het aanpassen van bestaande data-architecturen, waaronder BI-architecten, business-analisten, datawarehouse- en databaseontwerpers, database-experts, consultants, technology planners, projectleiders, CTO’s en systeemanalisten.


Informatie en registratie
Het seminar Ontwerpen van een nieuwe Data Architectuur vindt plaats op 12 en 13 mei 2020 in Utrecht en wordt georganiseerd door Adept Events. Kijk hier voor meer informatie.

Partners