20-11-2019

HPE introduceert Kubernetes-gebaseerd platform

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise kondigt het HPE Container Platform aan, een Kubernetes-gebaseerd containerplatform dat ontworpen is voor zowel cloud-native applicaties als monolithische applicaties met persistent storage. Met het HPE Container Platform kunnen zakelijke klanten de applicatieontwikkeling voor nieuwe en bestaande apps versnellen. Daarbij maakt het niet uit of ze op een bare-metal, een gevirtualiseerde infrastructuur, een publieke cloud of aan de rand van het netwerk (de edge) werken.

Het HPE Container Platform is gebaseerd op innovaties uit de BlueData- en MapR-acquisities, gecombineerd met de volledige open source van Kubernetes. Deze oplossing verlaagt de kosten en de complexiteit aanzienlijk door containers op bare-metal te laten werken, terwijl de flexibiliteit wordt geboden om implementaties uit te voeren op virtuele machines en clouds. Klanten profiteren van meer efficiëntie, een hogere bezettingsgraad en verbeterde performance door het ‘collapsing the stack’-principe en het wegnemen van de virtualisatiebehoeften.

Het platform voldoet op unieke wijze aan de vereisten van grootschalige Kubernetes-implementaties in een breed scala van use cases; van machine learning en (edge) analytics tot CI/CD pipelines en applicatiemodernisering. IT-teams kunnen meerdere Kubernetes-clusters beheren met multi-tenant containerisolatie en vooraf geïntegreerde persistent storage. Developers hebben beveiligde on-demand toegang tot hun omgevingen, zodat ze apps kunnen ontwikkelen en codes sneller kunnen toepassen met de ‘portability’ van containers om eenmaal te bouwen en overal te implementeren.

Microservices
Omdat organisaties het gebruik van containers en Kubernetes verder uitbreiden dan enkel de ontwikkeling en het testen van productieomgevingen, moet er rekening worden gehouden met onder andere security, multi-clusterbeheer en de balans in workloads. Nieuwe use cases zijn in opkomst voor edge computing, databases en meer. Bovendien is een aanzienlijk deel van de bedrijfsapplicaties en -systemen niet cloud-native. Deze traditioneel monolithische applicaties hebben hoge onderhoudskosten en veel applicaties zijn meer geschikt voor containerisatie. Maar herontwerpen of herinrichten van bestaande applicaties als cloud-native is tijdrovend en brengt hoge kosten met zich mee. Ook hebben deze applicaties vereisten die uitdagend blijven met Kubernetes, zoals root filesysteempersistentie en -migratie.

Het HPE Container Platform is volgens het bedrijf een kant-en-klare oplossing om deze uitdagingen aan te pakken. Dit gebeurt met BlueData-software als controle plane voor containerbeheer, het MapR gedistribueerde filesysteem voor persistent data met containers en Kubernetes voor containerorkestratie. Deze nieuwe benadering breidt de voordelen van containers verder uit dan cloud-native applicaties op basis van microservices en biedt de mogelijkheid om niet-cloud-native monolithische applicaties te containeriseren met persistent datastorage.

Partners