26-11-2019

Valori benoemt Jaap Merkus als CEO

Deel dit bericht

Software Testing en Quality Assurance aanbieder Valori maakt bekend dat Jaap Merkus per 1 december wordt benoemd als Chief Executive Officer. Met de komst van Merkus versterkt het directieteam zich met een zeer ervaren algemeen directeur. De benoeming van Merkus past uitstekend in de ambitieuze groeistrategie van Valori.

Jaap Merkus (50) heeft een technische en bedrijfskundige achtergrond. Hij vervulde de afgelopen jaren diverse algemeen management posities bij Philips en was hij CEO bij Koninklijke Gazelle. Tot zijn benoeming als CEO van Valori was hij als Associate Partner bij EY onder andere verantwoordelijk voor de ICT portefeuille bij de belastingdienst.

Groeiambities
De benoeming van Merkus is een volgende stap in de realisatie van de ambitie om zowel organisch als middels een actieve buy-and-build strategie te groeien. Merkus’ internationale ervaring als bestuurder moet de relaties met klanten op C-level niveau intensiveren met als doel een strategische partner te worden op het kwaliteitsthema.

Jaap Merkus stelt: “Deel uitmaken van Valori, in de groeifase waarin ze zich nu bevindt, vind ik enorm inspirerend. Het is een eer om mijzelf vanaf nu Valoriaan te noemen. Ik kijk er naar uit om vanuit mijn kennis en ervaring bij te dragen aan de groei en verdere professionalisering van Valori.”.

Partnership met Sauce Labs
Valori heeft tevens een partnership gesloten met Sauce Labs, om de dienstverlening en productontwikkeling op het gebied van Test Automation, Continuous Integration and Continuous Delivery actueel en vernieuwend te houden. “Met SauceLabs en haar continuous testing cloud oplossing hebben we die perfect partner gevonden,” zegt Marco van Harn, Tribe Lead Continuous Testing bij Valori.

Partners