16-12-2019

Cegeka neemt KPN Consulting over

Deel dit bericht

Cegeka en telecombedrijf KPN zijn overeengekomen om KPN Consulting te verkopen aan Cegeka. De dienstverlening van KPN Consulting zal onder de Cegeka-vlag worden voortgezet. Voor KPN past deze transactie in haar strategie om sneller te vereenvoudigen en zich te richten op zijn belangrijkste ICT-diensten in de zakelijke markt.

KPN Consulting, dat alle activiteiten van KPN ICT Consulting en Call2 omvat, biedt een verscheidenheid aan op maat gemaakte ICT-advies- en ondersteuningsservices op het gebied van onder andere ICT-strategie, cloudservices en data-analyse. De transactie is in lijn met de groeistrategie van Cegeka voor Noord-Europa. Het IT-bedrijf uit Hasselt verdubbelt hiermee de omzet in Nederland en wordt er een van de grootste IT-serviceproviders. Van de ruim 5.000 medewerkers van Cegeka zijn er 350 werkzaam in Nederland. KPN Consulting telt 750 medewerkers en 250 contractors. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Als onderdeel van de transactie zullen KPN en Cegeka een samenwerking aangaan om ervoor te zorgen dat de dienstverlening aan klanten van KPN ononderbroken blijft. Volgens de voorwaarden van dit partnerschap zal Cegeka advies- en ondersteuningsdiensten blijven leveren aan KPN als voorkeursleverancier.

Volgens Karim Henkens, Managing Director Netherlands, DACH and Nordics, sluiten de consulting- en servicedesk-activiteiten van KPN Consulting sluiten naadloos aan bij de outscourcingpropositie van Cegeka in Nederland. “De Data & Analytics, Security en ServiceNow-activiteiten completeren het productenportfolio. Hiermee versterken wij onze marktpositie in Nederland en kunnen wij onze groei verder doorzetten.”

Tags:

Consultancy, ICT

Company:

Cegeka, KPN

Partners