19-12-2019

Cloudera bepleit open standaarden voor Machine Learning operations

Deel dit bericht

Cloudera vraagt om deelname vanuit de bedrijfstak aan de definitie van universele open standaarden voor Machine Learning operations (MLOps) en Machine Learning model governance. Door bij te dragen aan deze normen, kan de community bedrijven helpen het meeste uit hun Machine Learning-platforms te halen en de weg vrij te maken voor de toekomst van MLOps.

Nick Patience, oprichter en vice-president onderzoek software bij 451 Research, constateert dat Machine learning-modellen al deel uitmaken van bijna elk aspect van ons leven, van het automatiseren van interne processen tot het optimaliseren van ontwerp, creatie en marketing achter vrijwel elk geconsumeerd product. “Naarmate ML groeit, wordt het beheer van die modellen een uitdaging, omdat ze te maken krijgen met problemen als modelafwijking en herhaalbaarheid die van invloed zijn op de productiviteit, beveiliging en governance. De oplossing is om een ​​set universele, open standaarden te creëren, zodat Machine Learning metadatadefinities, monitoring en bewerkingen genormaliseerd worden, zoals metadata en data governance gestandaardiseerd zijn voor datapijplijnen. ”

Doug Cutting, hoofdarchitect bij Cloudera, voegt toe: “Bij Cloudera willen we de uitdaging van het implementeren en besturen van Machine Learning-modellen niet alleen voor onze klanten oplossen, we zijn het erover eens dat dit op sectorniveau moet worden aangepakt. Apache Atlas is het best gepositioneerde framework om data management en verklaarbare, interoperabele en reproduceerbare MLOps-workflows te integreren. Het Apache Atlas Project voldoet aan alle behoeften voor het definiëren van ML-metadata objecten en governance-normen. Het is open source, uitbreidbaar en heeft pre-built governancefuncties. ”

Industry Call for Standards
“Open source en open API's hebben de groei van data science in het bedrijfsleven mogelijk gemaakt. Maar het inzetten en beheren van modellen in de productie is vaak moeilijk vanwege technologische verspreiding en silo’s,” zegt CEO Peter Wang van Anaconda. “Open standaarden voor ML-activiteiten kunnen de problemen van eigen technologieën verminderen en bedrijven de flexibiliteit geven om zich te concentreren op innovatie. We zijn erg blij om te zien dat Cloudera de leiding neemt over deze belangrijke volgende stap.”

Ook Daniel Stahl, SVP model platforms bij Regions Financial Corporation, sluit zich aan bij Cloudera en roept op tot open industriestandaarden voor Machine Learning. “Een fundamentele set modelontwerpprincipes maakt de herhaalbare, transparante en beheerde benaderingen mogelijk die nodig zijn voor het schalen van modelontwikkeling en -implementatie.”

Bijdragen aan de discussie over open standaarden kan via mlops-dev@cloudera.com

Meer informatie over het operationeel maken van Enterprise Machine Learning: een chat met Doug Cutting, Cloudera Chief Architect; Dr. Kjell Carlsson, senior analist bij Forrester en Alex Breshears, senior productmanager bij Cloudera.

Partners