07-01-2020

AWS en BlackBerry bieden edge-to-cloud voor automotive-industrie

Deel dit bericht

Amazon Web Services heeft aangekondigd dat BlackBerry Limited AWS heeft gekozen als cloudleverancier. Daarnaast heeft AWS aangekondigd dat BlackBerry QNX, leverancier van ingebouwde automotive software die in meer dan 150 miljoen voertuigen wereldwijd wordt ingezet, is gekozen als voorkeursplatform voor beveiligingskritieke automotive-implementaties.

BlackBerry en AWS kondigen ook een connected autoplatform aan dat de veiligheid en beveiliging van QNX combineert met AWS cloud- en edge intelligence, ontworpen om de elektrische en zelfrijdende voertuigplatforms van autobedrijven te vereenvoudigen. De AWS-BlackBerry-oplossing biedt original equipment manufacturers het ISO 26262-veiligheidsgecertificeerde real time besturingssysteem van BlackBerry en veilige cloud- en IoT-diensten van AWS. Hiermee willen beide bedrijven een naadloze edge-computing in voertuigen mogelijk maken in combinatie met cloudgebaseerde analyses.

Inkomsten uit voertuigdata
Met behulp van de AWS-BlackBerry-oplossing kunnen OEM's continu en versneld innovatieve connected voertuigdiensten op de markt brengen. Dit kan variëren van cockpitpersonalisatie, akoestische voertuigconditionering en voertuigstatusbewaking tot advanced driver assistance systems (ADAS), zoals rijstrookdetectie. Autofabrikanten zijn ook in staat om het platform in te zetten voor nieuwe softwaregerichte platforms voor elektrische en autonome voertuigen, waardoor essentiële functies als voorspelling van de batterijlevensduur mogelijk zijn. De gezamenlijk ontwikkelde oplossing zal OEM's ook in staat stellen om nieuwe oplossingen te verkennen voor het genereren van inkomsten uit voertuigdata en controle uit te oefenen over gegevenstoegang.

Machine learning
De AWS/BlackBerry-platforms combineren de edge- en cloudtechnologieën van de twee bedrijven in een uitgebreid edge-to-cloud-aanbod voor de auto-industrie. QNX-software stelt OEM's in staat om een ​​gemeenschappelijk softwareplatform te ontwikkelen en te gebruiken voor systemen in voertuigen zoals gateways, TCU's, motorregelaars, digitale cockpits en domeincontrollers. De mogelijkheden van AWS stellen ontwikkelaars van automotive software in staat om veilig en gemakkelijk toegang te krijgen tot gegevens van voertuigsensoren en softwareapplicaties. Zo kunnen zij machine learning modellen bouwen met behulp van voertuigdata. Het AWS-BlackBerry-platform integreert het BlackBerry QNX-besturingssysteem en draadloze software-updateservices met AWS IoT voor veilige connectiviteit en telematica, Amazon SageMaker voor het ontwikkelen van machine learning-modellen en AWS IoT Greengrass voor sensordata in voertuigen beheer en uitvoering van machine learning.

Partners