10-01-2020

Mendix levert low-code platform aan Rabobank voor bouw online bankapplicatie

Deel dit bericht

Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd aanbieder in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, kondigt aan dat het haar low-code platform heeft geleverd aan Rabobank. Het platform is gebruikt om de nieuwe online bankportal, RaboDirect te bouwen.

Binnen de portal worden transacties van klanten en van de back-office in België en Duitsland beheerd. Door met haar low-code platform de RaboDirect portal te creëren heeft Mendix gezorgd voor een reductie van 50 procent in de IT-kosten, en heeft het een bijdrage geleverd aan een naadloze digitale klantervaring.

Volgens Bram Voogel, customer success director bij Mendix, krijgen in de financiële sector verplichte systeemupdates om te voldoen aan regelgeving, vaak de prioriteit boven zaken die de klantervaring verbeteren. “Voor elke bank die actief is in deze markt levert het bieden van nieuwe online mogelijkheden om klanten aan te trekken en te behouden dan ook concurrentievoordeel op. Het low-code platform van Mendix bleek de perfecte oplossing om dit doel te bereiken."

Wekelijkse releasecycli
Belangrijke systemen die directe invloed hebben op de klantervaring, werden in-house geplaatst. Het low-code platform van Mendix werd gebruikt om het online kanaal van de bank opnieuw te ontwikkelen. Hierdoor kon de IT-afdeling wekelijkse releasecycli realiseren. Dankzij het Mendix-platform met onder meer drag-and-drop functionaliteit, waren software-ontwikkelaars in staat binnen één omgeving samen te werken met kleine teams van niet-technische business experts. Dit zorgde voor een goede afstemming tussen de bedrijfsdoelen en de behoeften van de klant.

“Het is een belangrijke mijlpaal dat IT in korte sprints kan werken in het applicatie-ontwikkelproces. Het is bovendien mooi om te zien hoe ontwikkelaars en business professionals met het Mendix-platform zeer nauw samenwerken om goede producten te creëren voor klanten van de Rabobank in Duitsland en België”, voegt Hans de Visser, vice president product management bij Mendix, toe.

Dankzij de visie van Mendix op samenwerking konden experts uit de business en professionele developers snel opschalen in de ontwikkeling van applicaties. De grote besparingen en snelle resultaten die zijn geleverd dankzij sterk teamwork bij de Rabobank, laten duidelijk zien wat de term digitale transformatie in de praktijk betekent en hoe Mendix hieraan kan bijdragen.

Partners