31-01-2020

Pauwels Consulting neemt Developers.nl over

Deel dit bericht

Pauwels Consulting heeft bekend gemaakt dat het bedrijf het Nederlandse Developers.nl opneemt in de groep. Deze overname volgt kort op die van HCM en AlphaZ, en past binnen de ambitieuze groeistrategie van Pauwels Consulting in Nederland. Pauwels Consulting is een Belgisch consultancybedrijf op het gebied van engineering, life sciences en IT. Na deze overname telt het team van Pauwels Consulting meer dan 700 experts in België, Nederland en Frankrijk.

Volgens oprichter Mark Smit van Developers.nl is de overname door Pauwels Consulting noodzakelijk om de continue groei van Developers.nl te kunnen garanderen. “We groeiden sterk in acht jaar, maar we merkten nauwelijks groei het laatste jaar. We zijn op een kantelpunt gekomen waar we ondersteuning nodig hebben van een grotere partner. Een partner die de kennis en de middelen heeft om te groeien.” Smit heeft Developers.nl in 2012 opgericht, na jaren bij Pink Roccade en diverse SAP consultancy bedrijven te hebben gewerkt.

Klanten zijn kleine en middelgrote bedrijven, maar ook overheden en multinationals, die maatwerkapplicaties nodig hebben. Volgens Smit zijn er IT-projecten genoeg in Nederland. “Dit aantal zal toenemen en het gaat om maatwerk. De strijd wordt echter gestreden in het vinden van de juiste developers. Op dit vlak kunnen we met de hulp van Pauwels Consulting nog verder groeien.”

Pauwels Consulting koesterde de ambitie om de dienstverlening verder uit te breiden naar Nederland. Zo kan men internationale klanten helpen over landsgrenzen heen. De overname van het in Rotterdam gevestigde Developers.nl was een opportuniteit om dit te realiseren. Pauwels Consulting neemt de integrale dienstverlening en alle medewerkers van Developers.nl over. Oprichter Mark Smit en Algemeen Directeur Maarten de Boer blijven ook na het transitieproces aan boord om de dienstverlening verder uit te breiden.

Partners