09-03-2020

RapidMiner 9.6 wil Data Science toegankelijker maken

Deel dit bericht

Data Science-platform RapidMiner heeft de release aangekondigd van RapidMiner 9.6. Deze update geeft prioriteit aan mensen en biedt nieuwe, unieke ervaringen om gebruikers met verschillende achtergronden en mogelijkheden te ondersteunen.

Terwijl andere platforms vergelijkbare functies aanprijzen, zijn ze fundamenteel ontworpen voor gebruikers met specifieke vaardigheden. Het RapidMiner 9.6-platform bedient een breder scala aan gebruikers, waardoor samenwerking mogelijk is tussen codeerders, niet-coderende Data Scientists en zakelijke gebruikers op een platform dat geautomatiseerde Data Science, visuele workflows en codering naadloos combineert.

In enterprise analytics zullen er altijd verschillende groepen zijn die verschillende en unieke vaardigheden, domeinkennis en ervaring aan een project toevoegen, maar liever werken met zeer specifieke toolsets - zoals coding notebooks of BI-platforms. RapidMiner 9.6 stelt verschillende teams in staat om aan hetzelfde project samen te werken binnen hun favoriete paradigma.

RapidMiner 9.6 is een fundamentele stap in initiatief van het bedrijf om een ​​gemakkelijke samenwerking tussen gevorderde en beginnende Data Scientists en de business te stimuleren. Het uiteindelijke doel voor RapidMiner is om meer modellen in productie te krijgen waar ze een diepgaande impact op een bedrijf kunnen hebben.

RapidMiner 9.6 bevat enkele belangrijke verbeteringen:
• RapidMiner Go, een sterk gedifferentieerde geautomatiseerde machine learning-oplossing die speciaal is gebouwd voor zakelijke gebruikers zonder eerdere data science-ervaring om de ROI van hun data science-modellen te evalueren.
• JupyterHub is nu rechtstreeks in het RapidMiner-platform ingebouwd. Gebruikers kunnen in Python rechtstreeks coderen op een centraal beheerde locatie.
• RapidMiner Model Ops kan nu op maat gemaakte modellen implementeren, beheren en bewaken - zelfs die volledig in Python zijn gebouwd.
• Integratie met open source datavisualisatie-tool Grafana.

Teamsport
"Ons doel met RapidMiner 9.6 is om de toegang tot Data Science voor gebruikers van elk niveau te helpen uitbreiden", aldus Dr. Ingo Mierswa, oprichter van RapidMiner. “Met deze gedachte biedt de platformverbetering nog meer diepgang voor ervaren Data Scientists, Python-coders en meer, terwijl het proces voor iedereen wordt vereenvoudigd om meer duidelijkheid te bieden aan belanghebbenden en besluitvormers in elke fase van het bedrijfsproces. Data Science is een teamsport en RapidMiner 9.6 en de nieuwe RapidMiner Go zijn de beste hulpmiddelen om alle spelers in het team te ondersteunen. ”

RapidMiner Go helpt alle gebruikers om bedrijfsproblemen te kaderen als machine learning-vraagstuk, zonder eerdere ervaring met ML. Dit betekent dat niet-Data Scientists die dicht bij het probleem ​​en de data staan zelf een oplossing kunnen maken voor prototypen en RapidMiner Go zelfs helpt hun modellen te optimaliseren. In tegenstelling tot andere Auto ML-oplossingen, wordt RapidMiner Go rechtstreeks aangesloten op de rest van het RapidMiner-platform, zodat modellen die zijn gemaakt door zakelijke gebruikers eenvoudig kunnen worden afgestemd door meer ervaren professionals.

Partners