18-03-2020

OutSystems start COVID-19 Community Response Program

Deel dit bericht

OutSystems start een community-based app-ontwikkelingsprogramma om het coronavirus en de effecten ervan digitaal te helpen bestrijden. De energie en vastberadenheid van de low-code ontwikkelaars en medewerkers van Outsystems dienden als inspiratiebron. OutSystems biedt gratis haar eenvoudig te gebruiken software-ontwikkelingsplatform en haar expertise aan om te zorgen dat twintig app-ideeën voor de bestrijding van de wereldwijde pandemie gerealiseerd worden.

Binnen 24 uur al honderden ideeën ingediend
Elk lid van de OutSystems-gemeenschap kan zijn of haar ideeën indienen. In de eerste 24 uur zijn er al meer dan honderd ideeën voor digitale apps ingediend. De ideeën omvatten bijvoorbeeld het voorraadbeheer van medische apparatuur, een handwasspelletje, het faciliteren van voedselleveringen, het plannen van vrijwilligers voor apotheken en chatbots voor virus-FAQs. De OutSystems Community gaat stemmen op de ideeën die volgens hen de meeste impact hebben. Twintig ideeën die voldoen aan de projectcriteria worden daadwerkelijk ontwikkeld.

Het programma biedt gedurende de pandemie gratis toegang tot OutSystems enterprise-level software, waarmee grootschalige projecten uitgevoerd kunnen worden. Het programma biedt daarnaast fulltime-ondersteuning van OutSystems Community Team Advocates bij de realisatie van de twintig applicaties, door developers te coachen en samen te werken met andere OutSystems-ontwikkelaars.

"Tijdens deze pandemie zoekt iedereen naar manieren om elkaar te helpen", zegt Paulo Rosado, CEO en oprichter van OutSystems. "We krijgen energie van de vele verzoeken en suggesties van onze wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap en onze eigen medewerkers om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Over de hele wereld denken mensen aan manieren waarop digitale systemen kunnen helpen om de uitdagingen die COVID-19 veroorzaakt te verkleinen."

Meer informatie is te vinden op de webpagina van het COVID-19 Community Response Program. Hier kunnen ook ideeën aangemeld worden.

Partners