30-03-2020

HPE kondigt algemene beschikbaarheid van containerplatform aan

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise heeft aangekondigd dat het HPE Container Platform, dat in november 2019 werd onthuld, nu algemeen beschikbaar is. Het HPE Container Platform is een geïntegreerde turnkey-oplossing, gebaseerd op BlueData software voor container management en het MapR distributed file system als unified data fabric.

Het HPE Container Platform is een enterprise-grade containerplatform dat is ontworpen om zowel cloud-native als niet-cloud-native applicaties te ondersteunen met 100 procent open source Kubernetes. Het draait op bare-metal of virtuele machines, in het datacenter, op elke public cloud of in de edge.

Daarnaast introduceert HPE nieuwe professionele services om snellere time-to-value te garanderen en verschillende nieuwe referentieconfiguraties voor data-intensieve applicatieworkloads zoals AI, machine learning, deep learning, data-analyse, edge computing en Internet of Things. Het HPE Container Platform verlaagt volgens het bedrijf de kosten en complexiteit drastisch door containers op bare-metal uit te voeren, terwijl het de flexibiliteit biedt om te implementeren in VM's of cloudinstanties.

Bijkomende voordelen van het HPE Container Platform en kale metalen containers zijn onder meer: snelheid, vermindering van kosten en middelen, verwijdering van een orkestratielaag, verhoogde dichtheid per hardwareplatform, betere prestaties voor applicaties die directe toegang tot hardware vereisen.

Partners