30-03-2020

Oracle kondigt Java 14 aan

Deel dit bericht

Oracle JDK 14 voegt nieuwe functies toe om de productiviteit van ontwikkelaars te verbeteren, waaronder Java-taalondersteuning voor switch-expressies, nieuwe API's voor continue bewaking van JDK Flight Recorder-gegevens en uitgebreide beschikbaarheid van de low-latency Z Garbage Collector voor macOS en Windows.

Oracle heeft de algemene beschikbaarheid van Java 14 (Oracle JDK 14) aangekondigd. Java 14 zet Oracle's streven om innovatie te versnellen voort door het leveren van verbeteringen voor bedrijven en de developer community met in elke zes maanden een nieuwe feature release. De Java Development Kit biedt nieuwe functies, waaronder twee langverwachte preview-functies - Pattern Matching for instanceof (JEP 305) en Records (JEP 359), evenals een tweede preview van Text Blocks (JEP 368).
Bovendien voegt deze Java-release Java-taalondersteuning toe voor switch-expressies, onthult nieuwe API's voor continue bewaking van JDK Flight Recorder-gegevens, breidt de beschikbaarheid van de low-latency Z Garbage Collector uit naar macOS en Windows, en voegt in incubator-modules de verpakking toe van self-contained Java-toepassingen en een Foreign memory access API voor veilige, efficiënte toegang tot geheugen buiten de Java-heap.

Meer informatie: Oracle

Partners