10-04-2020

Nieuwe eDienst ondersteunt gemeenten bij noodhulp aan zelfstandig ondernemers

Deel dit bericht

Met een nieuwe eDienst kunnen gemeenten zelfstandig ondernemers in nood snel online inkomensondersteuning laten aanvragen. Centric biedt de tool kosteloos aan.

Vanwege de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus zien veel zelfstandige ondernemers hun inkomsten sterk verminderen. Om deze ondernemers te ondersteunen heeft het kabinet de noodmaatregel Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo) in het leven geroepen.

Samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), PinkRoccade en Wigo4it heeft Centric nagedacht over een praktische en snelle invulling van deze tijdelijke regeling.

Ondersteuningsaanvragen zelfstandigen automatisch verwerkt
Om klanten binnen de decentrale overheid te helpen bij het uitvoeren van deze regeling, heeft Centric een nieuwe eDienst opgezet die aanvragen automatisch verwerkt in de Suite4Werk en Inkomen: de eDienst Aanvragen Tozo.

Gemeenten die de bestaande online dienst van Centric voor het aanvragen van levensonderhoud en bijzondere bijstand al gebruiken, kunnen deze aanvullende eDienst Aanvragen Tozo vanaf maandag 30 maart aanbieden aan hun zelfstandig ondernemers. Centric werkt nu aan een voorziening om ook klanten die nog geen online inkomensdiensten van Centric inzetten, maar wel werken met de Suite4Werk en Inkomen, te ondersteunen bij het verwerken van digitale ondersteuningsaanvragen.

Kosteloos te gebruiken voor Centric-klanten
Met de nieuw ontwikkelde tool wil Centric bijdragen aan een snel uitvoerbare regeling die in korte tijd een oplossing voor zelfstandig ondernemers biedt. Klanten van de bestaande eDienst voor Aanvragen kunnen deze tool om inkomensaanvragen digitaal te verwerken kosteloos gebruiken.

Tags:

ICT, Overheid

Company:

Centric

Partners