21-04-2020

Open HealthHub lanceert DVZA-as-a-Service

Deel dit bericht

Open HealthHub heeft een service gelanceerd voor ziekenhuizen en zorginstellingen om te kunnen voldoen aan de nieuwe vereisten voor data-uitwisseling tussen patiënten en instellingen. DVZA staat voor DienstVerlener ZorgAanbieder binnen het MedMij afsprakenstelsel. Met een DVZA ontsluit de instelling gegevens uit het EPD of ECD voor andere zorgverleners en voor patiënten middels MedMij Persoonlijke Gezondheid Omgevingen, PGO's.

Het behalen van de VIPP 5 doelen kan op deze wijze eenvoudiger en sneller omdat alle benodigde werkzaamheden zoals koppeling met het EPD, certificering, auditing, onderhoud, DigiD en MedMij certificering uit handen genomen.

Instellingen kunnen zo een onafhankelijk platform kiezen en de basis leggen om digitaal door te groeien op het gebied van eOverdracht, hospital to home en e-health. Ontzorging en in deze tijden een must voor een zorgorganisatie.

De overheid gaat gegevensuitwisseling in de zorg wettelijk verplicht stellen. Daarom is recentelijk een nieuwe subsidie aangekondigd. Met het VIPP programma (VIPP 5 voor de cure en het Inzicht programma voor de care) wil de overheid hier een versnelling aan geven. Voor alle doelstellingen geldt dat de data-uitwisseling gebeurt volgens de afspraken in het Medmij-stelsel. Uiterlijk 31 december 2022 moeten de projecten opgeleverd zijn. De aanvraag voor de subsidie geldt nog tot 30 april 2020.

Om instellingen te ontlasten en meer vrijheid te geven in de keuzes voor koppelingen in het zorg-eco systeem heeft Open HealthHub de DVZA-as-a-Service ontwikkeld. Inmiddels heeft Open HealthHub bij enkele instellingen deze service al geïmplementeerd. Wij ontzorgen en voeren alle benodigde werkzaamheden uit. Koppeling met het EPD, certificering, auditing, onderhoud, DigiD en MedMij worden alle uit handen genomen.

Voor gebruikers van HiX kan de data-uitwisseling worden gefaciliteerd in samenwerking met onze partner ICTZ.

Meer informatie: Open HealthHub

Partners